Mühren sloopt FC Oss, Almere City FC eerste koploper

Almere City FC heeft op de eerste speeldag van de Jupiler League hard uitgehaald tegen MVV Maastricht: 5-0. Robert Mühren schoot FC Volendam met vier goals voorbij FC Oss, terwijl Helmond Sport en Fortuna Sittard er een spectaculaire slotfase van maakten.

Almere City FC - MVV Maastricht 5-0
Almere City FC geldt normaal gesproken niet als hoogvlieger in de Jupiler League, maar maakte vrijdagavond compleet gehakt van MVV Maastricht, dat met zeven (!) Belgen in de basis begon. Voor rust hadden Vincent Janssen en Fabian Serrarens de ploeg van Fred Grim al op 2-0 gezet.

Na de pauze deden Norair Mamedov, wederom Serrarens en Enzio Boldewijn daar nog wat schepjes bovenop. Door de eclatante zege is Almere City voorlopig de eerste koploper van het nieuwe seizoen in de Jupiler League.

FC Oss - FC Volendam 0-4
FC Oss, de nummer voorlaatst van vorig seizoen, was voor de pauze de betere van FC Volendam. Bij rust stond het echter nog 0-0. Ook in de tweede helft waren de Ossenaren van trainer Will Boessen lang de bovenliggende partij, maar het was Volendam dat er met de winst vandoor ging. En dat was maar aan één man te danken.

Pas na 78 minuten schoot wie anders dan Ronald Mühren raak: hij benutte een penalty. Vervolgens scoorde hij ook in de 85ste, 89ste en 90ste minuut, waardoor hij zijn ploeg eigenhandig een ruime zege bezorgde. Hij is daarmee direct de voorlopige topscorer van de Jupiler League.

Helmond Sport - Fortuna Sittard 0-1
Het venijn zat hem in Helmond in de staart. Jasper Waalkens zorgde tien minuten voor tijd voor de openingsgoal, hij zette Fortuna op 0-1. Direct daarna kregen de Helmonders van trainer Jan van Dijk een strafschop te nemen, maar Ferry de Regt miste en bezorgde de Limburgers zo een prima start van het seizoen.

FC Emmen - De Graafschap 1-1
De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong tegen de ploeg van Jan Vreman. Alexander Bannink schoot een strafschop, gegeven na een handsbal van Robin Pröpper, achter doelman Hidde Jurjus: 1-0. Die keeper werd in de rust overigens geblesseerd vervangen door Jasper Heusinkveld. Kort voor het einde was het Vincent Vermeij die de Superboeren op 1-1 zette.

VVV-Venlo - Jong FC Twente 1-0
Door de 1-0 na twintig minuten van Dion Gijzen leek VVV-Venlo met een goed gevoel de rust in te gaan, maar in de laatste minuut voor de pauze moest het met tien man verder. Verdediger Jerold Promes ging hard door op Mustafa Yahaya en moest inrukken. In de tweede helft kwam er echter geen verandering meer in de stand. Trainer Maurice Steijn begint bij VVV zodoende met een driepunter.