Moyes topkandidaat na ontslag Arrasate bij Real Sociedad

Reacties

Real Sociedad heeft zich ontdaan van hoofdcoach Jagoba Arrasate. De 36-jarige Spanjaard kreeg zijn congé door de belabberde resultaten. De Basken bezetten met slechts zes punten de voorlaatste plek in de Primera División.

Moyes topkandidaat na ontslag Arrasate bij Real Sociedad

De thuisnederlaag van zaterdag tegen Málaga (0-1) bleek voor de clubleiding de druppel. Zondag werd het ontslag wereldkundig gemaakt.

Arrasate was in het verleden jeugdcoach en assistent bij Sociedad, tot hij in de zomer van 2013 als eindverantwoordelijke werd benoemd. In zijn eerste seizoen behaalde hij een knappe zevende plek. Dit seizoen vielen de resultaten zwaar tegen. In de Europa League werden de Basken, waar voormalig SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason onder contract staat, al in de voorronde uitgeschakeld door Kuban Krasnodar en de negentiende stek in de competitie was veelzeggend.

David Moyes is topkandidaat om Arrasate op te volgen. Er zou zelfs al een onderhoud zijn geweest met de Schot. Ook de namen van Pepe Mel, Thomas Tuchel en Alejandro Sabella klinken in de Baskische wandelgangen.

Moyes, de voormalige kroonprins van het Britse trainersgilde, maakte tussen 2002 en 2013 indruk bij Everton. De Schot werd als ideale opvolger van Sir Alex Ferguson gezien bij Manchester United, maar bezweek daar onder de druk die ontstond door de slechte resultaten. Inmiddels heeft Louis van Gaal de vorig seizoen ontslagen Moyes opgevolgd, maar zijn de resultaten bij de Engelse recordkampioen nog niet beter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.