Moyes vreest hete avond in Anoeta: 'Respect voor Sociedad'

Manchester United kan dinsdag een grote stap richting overwintering in de Champions League zetten, maar manager David Moyes verwacht een lastige avond op bezoek bij Real Sociedad. De Basken wonnen hun laatste twee wedstrijden in Estadio Anoeta namelijk met grote cijfers.

Moyes vreest hete avond in Anoeta: 'Respect voor Sociedad'

Sociedad startte belabberd aan het seizoen, maar toonde in de competitie vormherstel met een uitzege tegen Valencia (2-1) en ruime overwinningen op eigen grondgebied tegen Almería (3-0) en Osasuna (5-0). Voor de Basken is het thuisduel met Manchester United de laatste strohalm in de Champions League. Sociedad staat namelijk puntloos onderaan in Groep A, achter Shakhtar Donetsk (vier punten), Bayer Leverkusen (zes) en Manchester United (zeven).

'Ik heb bijzonder veel respect voor Sociedad. Als we dinsdagavond op tien punten willen komen, moeten we een heel goede prestatie afleveren. Ik reken nergens op', blikt Moyes vooruit op het bezoek aan San Sebastián. Het duel met Fulham (3-1 winst) van zaterdag kreeg voor United een vervelend staartje, want verdedigers Rafael en Jonny Evans raakten geblesseerd op Craven Cottage en laten daardoor verstek gaan tegen Sociedad. 'Maar verder is de selectie fit', aldus Moyes.

Trainer Jagoba Arrasate van de thuisploeg gelooft in een zege op de Engelse kampioen. 'Daar zijn we goed genoeg voor. Ons zelfvertrouwen is gegroeid door de goede resultaten in de competitie.' Twee weken geleden was Sociedad kansloos tegen de Engelsen, al verbloemde de 1-0 uitslag de enorme krachtsverschillen op Old Trafford. 'Zij waren toen superieur, maar we zullen ons nu van een betere kant laten zien. Als we ons goed aan ons wedstrijdplan houden, kunnen we United verslaan', besluit Arrasate.

Bekijk hier al onze video's