Moutinho hoopt op herhaling van hoogtijdagen FC Porto

João Moutinho droomt stiekem dat FC Porto het succes van negen jaar geleden kan evenaren. Toen werd de Portugese grootmacht onder leiding van José Mourinho winnaar van de Champions League. Nu heeft de ploeg onder leiding van Vitor Pereira de kans om voor het eerst sinds 2009 weer door te dringen tot de laatste acht van het miljoenenbal.

Moutinho hoopt op herhaling van hoogtijdagen FC Porto

Om een dergelijke eliteplaats af te dwingen moet woensdag nog wel afgerekend worden met Málaga. In Portugal werd met 1-0 gewonnen, waardoor de klus in La Rosaleda wordt begonnen met een gunstige uitgangspositie. Gemakkelijk zal het niet worden. Eerder dit Champions League-seizoen gingen AC Milan en Zenit Sint-Petersburg onderuit op bezoek bij de Andalusiërs.

'En daarom moeten we alleen aan dit duel denken', is de 26-jarige Moutinho op zijn hoede. 'Verder denken zou een fout zijn. Málaga gaat er alles aan doen en is lastig te verslaan.'

'We dromen wel van het winnen van de Champions League', erkent de Portugese international. 'Maar die ambitie hebben alle ploegen die nog niet zijn uitgeschakeld.' In 1987 won Porto de Europa Cup I en in 2004 werd zoals gezegd De Cup met de Grote Oren aan de prijzenkast toegevoegd. In dat laatste succesjaar stond Moutinho aan het begin van zijn loopbaan, uitgerekend bij rivaal Sporting Lissabon. In de zomer van 2010 maakte hij de gevoelige overstap naar Porto.

Moutinho is zeer lovend over zijn huidige trainer. 'Hij doet eigenlijk alles goed', aldus Moutinho. 'Wij kenden hem natuurlijk al, aangezien hij in het verleden assistent van André Villas-Boas was. Dat heeft bijgedragen aan de titel die we direct pakten (2012, red.). Dit seizoen willen we weer kampioen worden en blijft ver komen in de Champions League ook een doel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen