Málaga morst punten in aanloop naar treffen met Porto

Het treffen tussen Real Valladolid en Málaga is geëindigd in een gelijkspel. Málaga kan door het puntenverlies de vierde plek in de Primera División verliezen (1-1).

De Andalusiërs begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. Al na acht minuten brak de ploeg van trainer Manuel Pellegrini de ban. Na een goede assist van Chelsea-huurling Lucas Piazón was het Martín Demichelis (foto) die met een rake kopbal Málaga op voorsprong bracht.

Heel lang gebeurde er vervolgens niets, totdat Valladolid op slag van rust toesloeg. Een goede lange bal van Alvaro Rubio werd door spits Manucho vakkundig ingekopt. Na rust hoopte Pellegrini het tij nog te keren door onder meer Isco binnen de lijnen te brengen, maar dat mocht niet meer baten.

Pellegrini gunde Isco en een aantal andere sterkhouders rust met het oog op de achtste finales van de Champions League. Woensdag wacht in eigen huis FC Porto, waarvan in de heenwedstrijd met 1-0 werd verloren. In de Spaanse competitie staat Málaga nog altijd vierde met 44 punten, maar concurrenten als Valencia en Real Sociedad kunnen daar nog overheen.

Overige uitslag:Rayo Vallecano – Espanyol 2-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.