Málaga ziet ongeslagen reeks ten einde komen bij Betis

Real Betis heeft zondagavond verrassend gewonnen van Champions League-deelnemer Málaga. In eigen huis won Betis de streekderby met maar liefst 3-0. Het was de eerste competitiezege voor de Andalusiërs sinds 13 januari.

Het duel in Estadio Benito Villamarin was amper begonnen of Málaga kreeg de eerste treffer te verwerken. Molina rondde keurig af uit een voorzet van spelverdeler Beñat en zette daarmee zijn ploeg op voorsprong. Daar bleef het niet bij in Sevilla. Mario zette op aangeven van alweer Beñat de marge al snel op twee, terwijl Dorlan Pabán vlak voor rust de 3-0 ruststand liet aantekenen. De ruime tussenstand had echter nog groter uit kunnen vallen voor de thuisploeg. Molina mocht na 35 minuten aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn inzet op de lat belanden.

Een kwartier na rust moest Málaga tot overmaat van ramp ook nog verder met tien man. Het lukte dan ook niet om de achterstand terug te brengen, waardoor het elftal van trainer Manuel Pellegrini voor het eerst in vijf competitiewedstrijden weer verloor.

Málaga blijft ondanks de nederlaag vierde met 42 punten. Real Betis stijgt naar plaats zeven en heeft 39 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.