Mourinho: 'Zo maken ze me af, elke keer ben ik weer moe'

Na de 1-0 thuiszege op Swansea City heeft Chelsea-manager José Mourinho met enig gevoel voor humor zijn onvrede uitgesproken over het niet voortijdig in het slot gooien van het duel. Hoewel de Portugees tevreden was over het feit dat zijn ploeg met een clean sheet van het veld stapte en hard werkte, is het volgens hem niet de eerste keer dat zijn formatie moeite heeft een wedstrijd snel te beslissen.

Mourinho: 'Zo maken ze me af, elke keer ben ik weer moe'

'Zo maken ze me af', doelt Mourinho met een knipoog op de spanning in de wedstrijden van de Londenaren. 'Iedere wedstrijd ben ik weer doodmoe na afloop. In de rust hadden we al op een comfortabele marge moeten staan en nu werd het nog spannend.'

'Omdat we niet scoren, gaat de tegenstander er in geloven', gaat Mourinho verder. 'Ze durven dan meer risico te nemen en brengen bijvoorbeeld een extra aanvaller. Op zo'n moment hangen de problemen als donderwolken boven je. Dan heb je het gevoel dat je nog een goal tegen gaat krijgen. Maar gelukkig hebben de jongens keihard gewerkt en goed verdedigd. In de slotfase kwamen we niet meer in gevaar.'

'Een verdiende overwinning', meent Mourinho, die Eden Hazard de enige goal zag maken. 'Een belangrijke zege ook. En dit keer was het de keeper van de tegenstander die zorgde voor het gebrek aan doelpunten van onze kant.  Hij had drie fantastische reddingen in huis', deelt hij een pluim uit aan de vervanger van de geblesseerde Michel Vorm, Gerhard Tremmel.

Improductiviteit
Indirect verwijst Mourinho ook nog maar eens naar de improductiviteit van zijn spitsen. Samuel Eto'o (2), Fernando Torres (2) en Demba Ba (1) produceerden gezamenlijk vijf treffers. Donderdag kon Eto'o opnieuw niet overtuigen.

Ondanks een gebrek aan scorende spitsen, hetgeen Mourinho zich in de winter mogelijk nog doet begeven op de transfermarkt, bezet Chelsea de derde plaats met maar twee punten achterstand op koploper Arsenal. Manchester City staat daartussenin met een puntje meer en minder dan de twee Londense ploeggenoten. Liverpool is vierde met een punt minder dan Chelsea. Zondag wacht voor Chelsea al de volgende topper: thuis tegen Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen