Mourinho zit met spitsenprobleem voor clash met Chelsea

Reacties

Manchester United moet het in het FA Cup-duel met Chelsea maandagavond (20.45 uur) doen zonder echte spits. Manager José Mourinho kan niet beschikken over alle vier zijn opties voor de spitspositie.

Mourinho zit met spitsenprobleem voor clash met Chelsea

En dat terwijl de invulling van die positie tot nu toe juist één van de makkelijkste vraagstukken voor Mourinho was. Zlatan Ibrahimovic eiste na zijn komst naar Manchester meteen de rol van onomstreden eerste spits op. Met 26 goals in veertig wedstrijden was er voor Mourinho vervolgens weinig reden om de Zweed te wisselen. Na zijn elleboogstoot tegen Tyrone Mings in het duel met AFC Bournemouth is de 35-jarige clubtopscorer echter drie wedstrijden geschorst.

Marcus Rashford zou normaal gesproken de logische vervanger van Zlatan zijn. De jonge Engelsman maakte al een aantal keer eerder dit seizoen zijn opwachting, maar is ziek en niet beschikbaar voor de clash met Chelsea. Dat geldt ook voor Anthony Martial, die vorig seizoen onder Louis van Gaal nog regelmatig als centrumspits speelde. Tot overmaat van ramp raakte met Wayne Rooney ook de vierde optie voor de spitspositie op de training geblesseerd na een botsing met Phil Jones.

Mourinho zal dus moeten improviseren voor het kwartfinaleduel met zijn oude werkgever. Op een verrassing uit de eigen opleiding hoeven we niet te rekenen. 'Ik zal geen Nicky Butt-team opstellen', refereerde de Portugees aan de middenvelder die tegenwoordig trainer is bij United Onder-23 en in zijn spelersloopbaan onder Sir Alex Ferguson ook vaak moest opdraven in de minder belangrijke wedstrijden.

De verwachting in Engeland is dat Marouane Fellaini wel eens als centrumspits zou kunnen aantreden. De 29-jarige Belg zou Chelsea met zijn lengte in de problemen kunnen brengen. De enige andere speler in de selectie die ervaring heeft met die rol is Ashley Young, die door Van Gaal wel eens in de punt werd gezet. Young wordt door Mourinho echter maar sporadisch gebruikt, met name als rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.