Mourinho over titel: 'Misschien kan Tom Cruise het'

Chelsea-manager José Mourinho verwelkomde de overwinning op Norwich City, maar de Portugees wil (nog) niets weten van het prolongeren van de titel.

'De fans en ik verdienden het niet om in de laatste vier minuten ons hart vast te moeten houden', zei Mourinho na de 1-0 zege op Stamford Bridge. 'We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen en hadden dan de laatste minuten moeten genieten.'

De Portugees besefte dat het scoren Chelsea de laatste tijd moeizaam afgaat. Daarom was het houden van de nul zo belangrijk. Maar ook dat juist Diego Costa zich weer productief toonde, stemde de manager gelukkig.

'Hij scoorde niet voor Chelsea, niet voor de nationale ploeg en miste in de eerste helft twee kansen. Als hij niet scoort, dan komen de volgende vijftig kilo op zijn schouders. Maar nu kan hij rustig ademhalen en genieten van de avond.'

Ondanks deze positieve kanten beseft Mourinho maar al te goed dat Chelsea nog vijftiende staat. 'Als je mij vraagt over onze titelkansen, dan zeg ik onmogelijke missie. Misschien zou Tom Cruise het kunnen', maakte Mourinho een knipoog naar de hoofdrolspeler van de Mission Impossible-films.