Mourinho: 'Onmogelijke redding Courtois cruciaal'

Reacties

Kort nadat hij zelf voor de vierde keer op rij was gestrand in de halve finale van de Champions League reageerde Chelsea-manager José Mourinho uitermate sportief op de uitschakeling tegen Atlético Madrid. Hij noemde de zege van de ploeg van trainer Diego Simeone verdiend, al vond hij wel dat Chelsea zeker niet kansloos was.

Mourinho: 'Onmogelijke redding Courtois cruciaal'

'Er was een cruciale minuut in de wedstrijd', verwees Mourinho (foto) naar het doordrukken van Atlético. 'Eerst zorgde hun doelman (Chelsea-huurling Thibaut Courtois, red.) voor een onmogelijke redding op een kopbal van John Terry, daarna kregen ze een penalty. Vervolgens hadden ze de wedstrijd in handen. Halve finales worden nu eenmaal beslist op details. Vandaag was dat die minuut.'

Opmerkelijk genoeg had volgens Mourinho de Belg Courtois dus een beslissende rol in de nederlaag van Chelsea. Voorafgaand aan de dubbele confrontatie tussen beide clubs werd er nog uitgebreid gediscussieerd over het al dan niet meedoen van de 21-jarige Belgische doelman, die officieel nog altijd eigendom is van Chelsea maar al drie seizoenen op huurbasis voor Atlético speelt.

De rake penalty van Diego Costa was volgens José Mourinho het beslissende moment van de wedstrijd.
De rake penalty van Diego Costa was volgens José Mourinho het beslissende moment van de wedstrijd.

Ondanks de cruciale rol van Courtois had Mourinho er vrede mee dat zijn missie om voor de derde keer de Champions League te winnen – en voor het eerst met Chelsea – opnieuw niet slaagde. 'Alle lof voor Atlético. Ik heb respect voor het team dat mij heeft uitgeschakeld. Atlético heeft een erg goed elftal dat het fantastisch doet in de Spaanse competitie. Ze weten precies wat hen te doen staat op het veld. Vandaag waren ze ook beter vanwege dat ene beslissende moment. Ik kan mijn eigen spelers niks verwijten.'

En dus staat er voor de tweede keer in de Champions League-historie een volledige Spaanse finale op het programma. Dat het nu, veertien jaar na de eindstrijd tussen Real Madrid en Valencia (3-0), om een volledig Madrileense finale gaat, is volgens Mourinho terecht omdat ook zijn oude werkgever dinsdag 'beter was dan Bayern'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.