VI Live: kijk terug op een mooie Champions League-avond

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

22.38 uur: EINDSTAND CHELSEA - ATLÉTICO MADRID 1-3
Afgelopen! Exact veertig jaar na de verloren Europa Cup I-finale tegen Bayern München gaat Atlético Madrid overtuigend naar de Champions League-eindstrijd, waarin het op stadgenoot en negenvoudig Europa Cup I-winnaar Real Madrid stuit.

22.36 uur: HAZARD STUIT OP COURTOIS
Chelsea maakt van de vijf minuten extra tijd gebruik om de aan Atlético verhuurde Thibaut Courtois nog eens op de proef te stellen. Opnieuw houdt de Belg zich staande, ditmaal oog in oog met landgenoot Eden Hazard.

22.32 uur: WANHOOPSPOGING CHELSEA
Invaller André Schürrle doet nog een wanhoopspoging om een penalty te versieren, maar scheidsrechter Nicola Rizzoli oordeelt terecht dat de Duitse aanvaller zich te makkelijk laat vallen.

22.26 uur: ARDA NAAR DE KANT
Wat er twee minuten geleden al zat aan te komen gebeurt nu alsnog: Atlético-trainer Diego Simeone haalt doelpuntenmaker Arda Turan naar de kant. Cristian Rodríguez maakt de laatste minuten op de linkerflank vol.

22.20 uur: SCHWARZER VOORKOMT ERGER
Chelsea lijkt rijp voor de slacht. Atlético-linksback Filipe Luís mag opstomen tot in het zestienmetergebied van Chelsea en passeert doelman Mark Schwarzer bijna met een stift. De Australiër voorkomt met een ultieme reflex dat de uitslag nog een pijnlijker aanzien krijgt.

22.14 uur: ARDA KOPIËERT ADRIÁN: 1-3
Arda Turan schiet Atlético Madrid naar de Champions League-finale. Het doelpunt van de Turkse middenvelder is bijna een kopie van de eerste goal: pass Tiago, voorzet Juanfran. Vervolgens kopt Arda eerst nog tegen de lat, maar is het uit de rebound alsnog raak.

22.09 uur: WISSEL CHELSEA
Daartegenover staat dat José Mourinho vers bloed brengt voor zijn voorste linie. Doelpuntenmaker Fernando Torres gaat naar de kant, stormram Demba Ba komt erin.

22.08 uur: WISSEL ATLÉTICO
Diego Simeone brengt wat meer zekerheid in zijn ploeg. Schaduwspits Adrián ruimt het veld voor middenvelder Raúl García.

22.06 uur: ATLÉTICO KOMT GOED WEG
Wat een geluk voor Atlético Madrid! David Luiz kopt uit een vrije trap tegen de binnenkant van de paal. Vervolgens heeft doelman Thibaut Courtois alle geluk van de wereld dat de bal via zijn handen niet alsnog in het doel belandt.

22.03 uur: DIEGO COSTA KOELBLOEDIG: 1-2
Ondanks de aanloopproblemen schiet Diego Costa de penalty fantastisch binnen. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan vliegt trainer Diego Simeone in de armen. Chelsea heeft twee doelpunten nodig, Atlético Madrid staat met anderhalf been in de Champions League-finale.

22.01 uur: PENALTY ATLÉTICO MADRID
Samuel Eto'o, de man die er zojuist in kwam, veroorzaakt nu een penalty door Diego Costa in zijn knieholte te raken. De Braziliaan heeft echter problemen met het nemen van de penalty. Hij moet de bal in een kuil leggen en wacht erg lang, waardoor hij zelfs geel krijgt.

21.56 uur: MOURINHO BRENGT ETO'O
De bedoelingen van José Mourinho zijn duidelijk: de Chelsea-manager brengt met Samuel Eto'o een extra spits om de o zo belangrijke tweede treffer van de avond te maken. Linksback Ashley Cole moet naar de kant. Cesar Azpilicueta zal zijn plek overnemen.

21.55 uur: CHELSEA WORDT WAKKER
Wordt Chelsea dan eindelijk wakker? Atlético-doelman Thibaut Courtois moet naar de grond om een kopbal van John Terry te pareren. Willian stond met een vrije trap aan de basis van het eerste Chelsea-gevaar van de tweede helft.

21.54 uur: ATLÉTICO BLIJFT BETER
Atlético Madrid blijft in de eerste minuten na rust de betere ploeg. Nu stelt Tiago Chelsea-doelman Mark Schwarzer op de proef met een schuiver van afstand.

21.50 uur: CHELSEA ONTSNAPT
Weer sticht Atlético Madrid gevaar met een voorzet. Koke bereikt Arda Turan terwijl de bal liefst vier Chelsea-verdedigers passeert. Mark Schwarzer is de enige Chelsea-speler die niet staat te slapen en kan het schot van de Turkse middenvelder over zijn doel tikken.

21.48 uur: BAL ROLT WEER
Zonder wijzigingen beginnen beide elftallen aan de tweede helft. Houdt Atlético Madrid deze voor hen gunstige tussenstand vast of maakt Chelsea nog een doelpunt?

21.33 uur: RUSTSTAND CHELSEA - ATLÉTICO MADRID 1-1
Kort na de gelijkmaker van Adrián gaan Chelsea en Atlético Madrid rusten met een 1-1 tussenstand. José Mourinho zal zijn mannen weer naar voren moeten sturen om uitschakeling te voorkomen.

21.31 uur: SCHITTEREND DOELPUNT ADRIÁN: 1-1
Wat een schitterend uitgespeelde treffer van Atlético Madrid! Tiago speelt Juanfran vrij met een schitterende boogbal, waarna de rechtsback bij de tweede paal Adrián bereikt. De aanvalspartner van Diego Costa raakt de bal niet helemaal perfect, maar plaatst hem wel in de kruising. Chelsea moet de defensieve plannen weer overboord gooien.

21.26 uur: GEEN VERLENGING & CHELSEA MUUR
Dat Fernando Torres na 35 minuten de ban heeft gebroken betekent twee dingen: we gaan niet verlengen en Chelsea zal zich nu vooral gaan toeleggen op verdedigen. Benieuwd hoeveel spelersbussen er ditmaal voor het duel van The Blues staan.

21.23 uur: GOAL FERNANDO TORRES: 1-0
Met pijn in het hart zet Fernando Torres Chelsea uit een voorzet van Cesar Azpilicueta op voorsprong en na een schitterende passeerbeweging van Willian. Torres verontschuldigt zich na zijn doelpunt bijna tegenover Atlético Madrid, de club waar hij zijn loopbaan begon.

21.20 uur: TERRY VS. COSTA
Heel even sloeg de schrik de Chelsea-supporters om het hart. John Terry gaat neer na een verbeten duel met Atlético-spits Diego Costa. De in allerijl klaargestoomde captain grijpt naar zijn hamstring, maar kan door. En dus kan ex-Vitessenaar Tomás Kalas op de bank blijven.

21.10 uur: SCHAAKSPEL OF SPEKTAKEL?
Hoewel beide teams vooralsnog niet alle schroom van zich afgooien, gebeurt er af en toe wel wat voor de doelen van beide keepers. Nu is David Luiz met een omhaal dicht bij een treffer voor Chelsea. Even hiervoor nam Diego Costa het doel van Mark Schwarzer zonder al te veel succes onder vuur.

20.52 uur: PAAL EN LAT
Daar komt Chelsea-doelman Mark Schwarzer goed weg! Een voorzet van Koke belandt boven de mistastende Australiër op de lat, de paal en daarna via de kluts op het dak van het doel. Chelsea is gewaarschuwd!

20.47 uur: AFTRAP CHELSEA - ATLÉTICO MADRID
Na een minuut ter nagedachtenis aan de overleden oud-trainers Tito Vilanova en Vujadin Boskov, waarbij volgens Engels gebruik langdurig wordt geapplaudisseerd, beginnen Chelsea en Atlético Madrid na het 0-0 gelijkspel van vorige week aan de return. Kan Chelsea na de overwinning op Barcelona in 2011/12 voor de tweede keer in de historie een Spaanse club uit een Europese finale houden? Of wordt Atlético na Real Zaragoza (1994/95), Real Mallorca (1998/99) en datzelfde Barça (2008/09) de vierde club uit Spanje die de Londenaren de weg naar de eindstrijd verspert?

19.53 uur: OPSTELLING CHELSEA
John Terry is tijdig fit bevonden om ondanks zijn enkelblessure aan de aftrap te verschijnen. Dat geldt niet voor doelman Petr Cech, die ontbreekt in de wedstrijdselectie. Bovendien komt José Mourinho opnieuw met een tactische surprise. Vleugelverdediger Cesar Azpilicueta begint als veredelde rechtsbuiten, waardoor er geen plaats is voor spelers als Oscar en André Schürrle. Zij zitten naast Marco van Ginkel op de bank. De weer fit bevonden Eden Hazard begint als nummer 10 achter Fernando Torres, die tegen zijn jeugdliefde opnieuw in de basis mag starten.
Opstelling Chelsea:
Schwarzer; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, David Luiz; Azpilicueta, Willian, Hazard; Torres.
Bank: Hilário, Kalas, Oscar, Van Ginkel, Schürrle, Ba, Eto'o.
Op scherp: Willian, David Luiz.

19.45 uur: OPSTELLING ATLÉTICO MADRID
Een uur voordat Chelsea en Atlético Madrid op Stamford Bridge aan de aftrap staan voor de return van de tweede halve finale in de Champions League, is de opstelling van Atlético Madrid bekend. Arda Turan start voor het eerst sinds zijn liesblessure weer in de basis. Dat gaat ten koste van Raúl García. Adrían krijgt als tweede spits achter Diego Costa de voorkeur boven Diego. Tiago vervangt de geschorste aanvoerder Gabi op de as van het middenveld.
Opstelling Atlético Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís; Koke, Tiago, Mário Suárez, Arda Turan; Adrián, Diego Costa.
Bank: Aranzubia, Alderweireld, Raúl García, Rodríguez, Sosa, Diego, Villa.
Op scherp: Koke, Juanfran.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.