Mourinho kraakt instelling United: 'Leek wel een oefenpotje'

Reacties

José Mourinho vindt dat Manchester United verdiend verloren heeft van Fenerbahçe (2-1). 'Zij speelden alsof het de Champions League-finale was, wij speelden alsof het een oefenpotje in de voorbereiding was', baalt de manager van The Red Devils.

Mourinho kraakt instelling United: 'Leek wel een oefenpotje'

United begon bij afwezigheid van de geblesseerden Eric Bailly en Chris Smalling net als tegen Manchester City en Burnley met Daley Blind en Marcos Rojo in het centrum van de verdediging. Mourinho is daar echter niet blij mee. 'Het is moeilijk om zo'n lastige wedstrijd met twee linksbacks centraal achterin te spelen. Het is niet mogelijk om dominant te zijn zonder sterke centrale verdedigers', oordeelt de manager over het duo dat toch redelijk wat ervaring heeft als centrale verdediger.

Het grote probleem bij United zat hem echter niet in het personeel, maar in de instelling, meent Mourinho. 'Een team dat na twee minuten een tegendoelpunt krijgt, is een team dat niet klaar is', doelt hij op de wonderschone openingstreffer van Moussa Sow. 'Voetbal moet op het maximum van je concentratie, gretigheid en capaciteit gespeeld worden en dat deden wij niet. We verdienden niet meer dan dit.'

Die juiste instelling zag Mourinho wel bij de ploeg van Dick Advocaat: 'Zij speelden alsof het de Champions League-finale was, wij speelden alsof het een oefenpotje in de voorbereiding was', aldus de Portugees die alweer zijn vijfde nederlaag in zijn eerste zestien wedstrijden bij United moest slikken, één meer dan zijn voorganger Louis van Gaal.

Ondanks de vijfde uitnederlaag op rij in Europees verband, heeft United nog steeds zicht op plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League. 'We zijn gelukkig niet afhankelijk van anderen. Feyenoord en Fenerbahçe spelen op de laatste speeldag nog tegen elkaar, dus daar moeten we van profiteren.'

Stand Groep A
Feyenoord 4-7 (+1)
Fenerbahçe 4-7 (-1)
Manchester United 4-6 (+2)
Zorya Luhansk 4-2 (-2)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.