Mourinho gunt 'kuikentje' Van Ginkel mogelijk CL-debuut

José Mourinho heeft in aanloop naar het eerste groepsduel met FC Basel in de Champions League de beschikking over een volledig fitte selectie. De manager van Chelsea kiest op Stamford Bridge voor zowel ervaring als talent, waardoor Marco van Ginkel mag hopen op zijn debuut in het miljoenenbal.

Mourinho gunt 'kuikentje' Van Ginkel mogelijk CL-debuut

'Iedereen is fit', aldus Mourinho, die zijn opstelling op twee namen na nog niet prijs wilde geven. 'Mijn spelers weten de opstelling nog niet. Alleen Oscar en Frank Lampard weten dat ze gaan starten. Ik heb deze week individueel met hun gesproken en laten weten dat ze spelen.'

Wat de Portugees wel kwijt wilde was dat hij een beroep gaat doen op vier jonge krachten. Welke spelers het betreft liet Mourinho niet weten, maar onder hen wellicht voormalig Vitesse-middenvelder Van Ginkel. 'Het is belangrijk dat de jonge talenten ervaring opdoen op het allerhoogste niveau', zo luidde de verklaring van Mourinho.

Kuikentjes
Over die ontwikkeling had de welbespraakte manager uiteraard een bijzondere uitleg. 'Wij beschikken over prachtige jonge eitjes', aldus Mourinho over de talenten, onder wie Van Ginkel, uit zijn selectie. 'Die eitjes hebben een moeder nodig, in ons geval een vader, om ze warm te houden. En eens breekt de dag aan dat de eitjes open gaan en de kuikentjes klaar zijn voor het allerhoogste niveau.'

De eerste testcase voor de groeibriljanten van Chelsea is in eigen huis tegen FC Basel. Geen makkelijk opgave, zo meende Mourinho. 'Basel lijkt misschien geen moeilijke tegenstander, maar ik weet nog goed wat er twee jaar geleden gebeurde. Manchester United eruit, FC Basel door. Afgelopen seizoen? Tottenham Hotspur eruit, FC Basel door. Een zware tegenstander dus', besloot The Only One.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen