Mourinho fileert analyticus: 'Ik denk dat deze man gek is'

Reacties

José Mourinho haalde na het behalen van de League Cup-finale maar weer eens snoeihard uit. Dit keer was tv-analist Jamie Redknapp het mikpunt van de kritiek van de Chelsea-manager.

Mourinho fileert analyticus: 'Ik denk dat deze man gek is'

Door een doelpunt van Branislav Ivanovic in de verlenging (1-0, na de 1-1 uit de heenwedstrijd) plaatste Chelsea zich voor de finale op Wembley. Maar na afloop ging het toch ook over Diego Costa. De spits leek tot twee keer toe (in duels met Emre Can en Martin Skrtel) opzettelijk op het been van zijn opponent te staan. Mourinho haalde daarop fel uit naar 'een analyticus'.

Zijn naam wilde hij niet noemen, maar hij leek daarmee duidelijk te doelen op voormalig Liverpool-speler Jamie Redknapp. 'Ik denk dat jij wordt beïnvloed door - en ik zal nu wel weer in de problemen komen - een hetze van een bepaalde analist', diende Mourinho een journalist die vroeg naar de twee incidenten van repliek. 'Hij noemt het gedrag van Diego Costa crimineel... Ik denk dat deze man gek is.'

Redknapp, elf jaar actief voor The Reds, haalde op Sky Sports hard uit naar de Spaanse spits. 'Een fantastische hetze', vervolgde Mourinho op cynische toon. 'We weten toch allemaal hoe dol deze meneer is op mij en op Chelsea? Die analisten hebben geweldige plaatsen, een geweldig salaris en geen enkele druk. Ze hebben altijd gelijk, kunnen nooit verliezen, maar ik vind wel dat ze eerlijk en objectief moeten blijven. Zijn naam? Geen idee, ik zet de televisie altijd uit als ik zijn hoofd zie', sneerde hij.

Tot slot wilde de Portugees toch vooral blij zijn met het behalen van de finale, waarin Sheffield United of Tottenham Hotspur de tegenstander is. 'Vergeet dat, we gaan naar Wembley', zette Mourinho een streep onder het gedoe. 'We hebben gewonnen van een erg goed Liverpool, een ander team dan aan het begin van het seizoen.' Toch was er ook minder nieuws voor Chelsea: Filipe Luis en Cesc Fàbregas vielen uit en moeten de topper van zaterdag tegen Manchester City mogelijk missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.