Liverpool en Chelsea spelen gelijk in eerste halve finale

In de halve finale van het toernooi om de League Cup tussen Liverpool en Chelsea is nog niets beslist. Het eerste duel op Anfield eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Chelsea-manager José Mourinho stelde al herhaaldelijk dat een ploeg pas écht meetelt als er prijzen gepakt worden. Hij gaf die woorden navolging door in de uitwedstrijd op zo goed als volle oorlogssterkte aan te treden. Aangezien Liverpool dat ook deed, gingen de supporters er eens goed voor zitten. Overigens ontbrak Mario Balotelli bij de thuisploeg, volgens officiële lezing omdat hij ziek was.

Zonder Balotelli kwam de ploeg van manager Brendan Rodgers, die in het verleden bij Chelsea nauw samenwerkte met Mourinho tijdens de eerste periode van de Portugees in Londen, na achttien minuten op achterstand. Emre Can liep in zijn eigen zestienmetergebied op ongelukkige wijze Eden Hazard onderuit. De Belg verzilverde zelf vanaf elf meter het buitenkansje feilloos: 0-1. Die stand bleef tot de rust op het scorebord staan.

Omsingeld
Na rust ging Liverpool onder de hartstochtelijke begeleiding van het thuispubliek op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na een klein uur. Raheem Sterling mocht, terwijl hij omsingeld was door blauwhemden, de bal aannemen en tegendraads binnenschieten: 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg Liverpool de geest en was de thuisploeg geregeld dicht bij een overwinning. Steven Gerrard raakte de paal en doelman Thibaut Courtois voorkwam met een katachtige redding een gevaarlijk schot van Adam Lallana. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor de return van volgende week uitsluitsel moet geven wie in de finale Tottenham Hotspur of Sheffield United (League One) treft. Die ploegen werken woensdag de eerste halve finale af.