Rodgers waakzaam voor confrontatie met oude vriend

Reacties

In aanloop naar de League Cup-ontmoeting tussen Liverpool en Chelsea sprak manager Brendan Rodgers van The Reds over zijn relatie met collega José Mourinho. Die was ooit beter dan hij nu is, zo verklapte de Noord-Ier.

Rodgers waakzaam voor confrontatie met oude vriend

In 2004, tijdens de eerste periode van de Portugees als eindverantwoordelijke bij Chelsea, stelde hij Rodgers aan als trainer van het hoogste jeugdteam. Later werd hij zelfs trainer van het tweede elftal. In die tijd hadden de twee een prima verstandhouding, maar die is inmiddels wat minder geworden. Dinsdagavond treffen de twee elkaar in Liverpool, in de heenwedstrijd van de halve finale in de strijd om de League Cup.

In zijn vooruitblik sprak Rodgers over die relatie met Mourinho. 'We hebben niet zo veel contact als voorheen, maar het respect is niet verdwenen', aldus de Liverpool-manager. 'Die ruim drie jaar die ik onder hem heb mogen werken waren belangrijk voor me. Andersom hoop ik dat ik hem op bepaalde vlakken ook heb kunnen helpen.' Toch nam Mourinho hem een uitspraak vorig seizoen niet in dank af.

Chelsea won toen met 0-2 op Anfield, waardoor Liverpool de landstitel kon vergeten. 'Manager zijn is niet zo'n moeilijk beroep als je alleen maar tegen je spelers hoeft te zeggen dat ze rond hun eigen strafschopgebied moeten blijven hangen', bitste Rodgers daarna. Desondanks heeft hij Chelsea nog altijd hoog zitten, in zekere zin spiegelt hij zijn eigen ploeg zelfs aan de huidige koploper.

'Een prijs winnen zou onze jonge ploeg een boost geven. Hetzelfde gebeurde in 2004 bij Chelsea. Destijds was de League Cup de eerste beker die ze wonnen. In de jaren daarna lieten ze zien hoe je zo'n eerste succes moet uitbouwen', loofde Rodgers. 'Ook dit jaar willen ze dit toernooi winnen. José kennende zeker, dit is de eerste prijs die er dit jaar te verdienen valt. Ieder ander team zou het misschien rustiger aan doen. Maar dít Chelsea, met déze mentaliteit, niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.