Oppermachtig Chelsea vernedert Tiendalli en Emnes

Reacties

Chelsea heeft weinig heel gelaten van Swansea City. Op bezoek in Wales had de Engelse koploper slechts 45 minuten nodig om te laten zien wie de baas was, waarna het kort voor tijd nog een toegift gaf: 0-5.

Oppermachtig Chelsea vernedert Tiendalli en Emnes

Al in de eerste minuut kwam Chelsea op voorsprong tegen Swansea, waar Dwight Tiendalli in de basis stond. Oscar (foto) haalde vanaf twintig meter de trekker over namens de Londenaren. De 0-2 was het mooiste doelpunt van de middag en kwam op naam van Diego Costa, na een prachtige aanval over de as van het veld, waarna Cesc Fabregas de assist gaf (foto onder).

Voor Fabregas was de beslissende pass op Costa alweer zijn vijftiende assist voor Chelsea sinds zijn komst afgelopen zomer. De Spaanse spelmaker is de eerste speler in de Premier League die in twee verschillende seizoenen zoveel assists gaf. Bovendien is hij nog maar vijf assists verwijderd van het record aller tijden van Thierry Henry: twintig assists in één seizoen.

Swansea-manager Gary Monk bracht direct na 0-2 met Marvin Emnes nog een Nederlander binnen de lijnen, maar hij kon de teloorgang van zijn club geen halt toeroepen. Costa maakte 0-3 na een verdedigingsfout en na afleggen van de Spaanse international tekende Oscar nog voor rust voor 0-4. Daardoor was er in de tweede helft geen vuiltje meer aan de lucht voor The Blues, die via de 0-5 van André Schürrle nog voor een fraai slotakkoord zorgden. Het is de grootste uitzege sinds 21 augustus 2010 voor de Londenaren, toen Wigan Athletic met 0-6 werd verpulverd.

Door de zege slaat Chelsea een gat van vijf punten met Manchester City, dat morgen tegen Arsenal speelt. Swansea blijft negende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.