Mourinho blijft rouleren: 'Er is geen basisopstelling'

De selectie van Chelsea is dit seizoen dermate ruim dat manager José Mourinho op vrijwel elke positie met een luxeprobleem kampt. Een vaste basisopstelling heeft de Portugees dan ook niet in gedachten.

Mourinho blijft rouleren: 'Er is geen basisopstelling'

Mourinho verwelkomde afgelopen zomer zeven nieuwe gezichten in de selectie van Chelsea. Vooral het middenveld en de frontlinie van The Blues werden fors versterkt, met aanwinsten André Schürrle, Samuel Eto'o, Willian en Marco van Ginkel. Kevin De Bruyne en Mickaël Essien keerden terug van een verhuurperiode bij respectievelijk Werder Bremen en Real Madrid, terwijl doelman Mark Schwarzer overkwam van stadsgenoot Fulham.

In de eerste weken van het seizoen rouleerde Mourinho volop. Zo startte Van Ginkel vorige week woensdag in de Champions League tegen FC Basel (2-1 verlies) in de basis, maar behoorde hij afgelopen zaterdag niet eens tot de selectie voor het duel met Fulham (2-0 zege). Mourinho is niet van plan af te wijken van zijn roulatiesysteem. 'Ik heb op dit moment geen vaste basisopstelling', aldus Mourinho op de clubsite. 'De spelers moeten mij zien te overtuigen.'

Bij het maken van zijn keuzes kijkt Mourinho uitsluitend naar het hier en nu. 'Ik geef geen basisplaatsen weg op basis van status en verleden', stelt hij. 'Het gaat erom wie de beste prestaties levert. Op dit moment is Branislav Ivanovic zonder twijfel mijn rechtsback, omdat iedereen kan zien hoe goed hij het doet. Spelers bepalen de basisopstelling uiteindelijk zelf.'

Naar verwachting zal Mourinho zijn basisopstelling opnieuw flink wijzigen voor het League Cup-duel met derdeklasser Swindon Town van dinsdagavond. Komende zaterdag staat voor Chelsea namelijk de topper op bezoek bij Tottenham Hotspur op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen