Morsend Hoffenheim aan kop na verlies Hertha en Bayern

Bayern München leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag. Door de (halve) misstappen van Hertha BSC en 1899 Hoffenheim was de schade beperkt.

VfB Stuttgart-1899 Hoffenheim 3-3 Ondanks het puntenverlies is 1899 Hoffenheim terug aan kop. De revelatie van de Bundesliga dankte het punt aan Demba Ba (foto), die met drie goals VfB Stuttgart op een remise hield. Maar het overheersende gevoel bij Hoffenheim zal er toch één zijn van een gemiste kans. Middenvelder Sejad Salihovic miste in blessuretijd een strafschop na een overtreding van Ludovic Magnin op Carlos Eduardo.

Bayern München-1. FC Köln 1-2 De stunt van 1. FC Köln tekende zich na ruim een half uur af. De ploeg van trainer Christoph Daum strafte via Fabrice Ehret na 22 minuten ongelukkig balverlies van Mark van Bommel af. Twaalf minuten later verdubbelde Daniel Brosinski de marge. Bayern ontbeerde de ideeën voor een passend antwoord en vond bovendien de sterke Köln-keeper Faryd Mondragón op zijn weg. De aansluitingstreffer van Daniel van Buyten bracht de spanning terug.

Bayern kwam in de resterende zes minuten echter niet tot een tweede treffer, zodat de derde nederlaag sinds de winterstop een feit was. Voor Lukas Podolski was het evenmin een gelukkige middag. De Bayern-spits, die komende zomer terugkeert naar Köln, kwam door de absentie van Luca Toni aan de aftrap. Na rust keerde hij niet meer terug op het veld.

VfL Wolfsburg-Hertha BSC 2-1 Koploper Hertha BSC heeft de sterke thuisvorm van VfL Wolfsburg aan den lijve ondervonden. De Berlijnse formatie leed een nederlaag en verspeelde daarmee de koppositie. De ploeg van trainer Lucien Favre maakte aanvallend weinig klaar maar nam na een uur wel een voorsprong. De treffer van Cicero bleek van weinig waarde. Zes minuten voor tijd pakte Wolfsburg de punten. Edin Dzeko was met een doppelpack de gevierde man.

Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 3-2 Hekkensluiter Borussia Mönchengladbach heeft in de strijd tegen degradatie een teken van leven gegeven. Oliver Neuville was verantwoordelijk voor de 3-2 overwinning op Hannover 96, dat na het succesvol wegwerken van een 2-0 achterstand het meest recht had op de zege maar met lege handen bleef. De Duitse oud-international maakte zeven minuten voor tijd de winnende treffer en beëindigde daarmee een Gladbach-reeks van acht duels zonder zege.