Helmes schiet Leverkusen naar ruime zege op Hoffenheim

Voor de tweede wedstrijd op rij heeft koploper 1899 Hoffenheim puntverlies geleden. Bayer Leverkusen won op bezoek in Sinsheim met ruime cijfers (1-4), Patrick Helmes (foto) was de grote man aan de kant van de bezoekers.

De tweede treffer van Helmes kort voor rust was de nekslag voor Hoffenheim. De spits rondde van tien meter doeltreffend af, na een voorzet van Tranquillo Barnetta. De vijftiende treffer van de Leverkusen-aanvaller betekende de 1-3, terwijl de thuisploeg een klein kwartier daarvoor weer terug in de wedstrijd gekomen was.

Helmes en Simon Rolfes hadden er voor gezorgd dat Hoffenheim na twaalf minuten al tegen een 2-0 achterstand aankeek. De bezoekers speelden snel en aanvallend, waardoor de koploper niet in de wedstrijd kwam. Na ruim een half uur spelen zorgde Sejad Salihovic voor de aansluitingstreffer, door een strafschop te benutten. Maar het bleek achteraf slechts de eretreffer.

Gonzalo Castro zorgde drie minuten na rust zelfs voor de 1-4, waardoor Bayer de wedstrijd rustig uit kon spelen. De overwinning kwam in de tweede helft niet meer in gevaar, waardoor Hoffenheim moet vrezen dat de koppositie dit weekend door een andere club wordt overgenomen. Bayer Leverkusen blijft vijfde, maar heeft slechts drie punten minder dan Hoffenheim.