Morris mag tegen Oranje hopen op vervolg van sprookje

Reacties

Bondscoach Jürgen Klinsmann van de Verenigde Staten heeft de twintigjarige student Jordan Morris toegevoegd aan zijn selectie voor de oefenduels met Nederland en Duitsland. De jongeling is de auteur van zijn eigen voetbalsprookje.

Morris mag tegen Oranje hopen op vervolg van sprookje

De spits was de afgelopen anderhalve week met het jeugdteam van de VS actief op het toernooi in Toulon. Daar speelde hij in de poulefase onder meer tegen Jong Oranje, op de foto duelleert hij met Ajacied Django Warmerdam. In de openingswedstrijd tegen Jong Frankrijk wist hij zelfs te scoren. Klinsmann besloot Morris woensdag naar Amsterdam te halen om zich met de nationale ploeg voor te bereiden op de twee oefenwedstrijden.

Morris, die nog altijd geen enkele wedstrijd als prof achter zijn naam heeft staan, beleefde een kleine twee maanden geleden zijn eigen American Dream. In een oefenduel met nota bene aartsrivaal Mexico maakte hij - bij afwezigheid van enkele in Europa spelende vedettes - zijn basisdebuut. Opmerkelijk, aangezien Morris in het dagelijks leven tweedejaars student is aan de Stanford University en zijn wedstrijden normaliter voor zijn universiteitsteam speelt.

Na twee korte invalbeurten tegen Ierland en Zwitserland bekroonde Morris zijn eerste optreden in de basis direct met een doelpunt, waardoor hij in zijn vaderland niet meer kapot kan. Zijn optreden na de 2-0 zege leverde hem direct de eretitel Man of the Match op. Omdat deze werd gesponsord door biermerk Budweiser, en Morris pas twintig jaar is en dus nog geen alcohol mag, moest hij deze prijs aan zich voorbij laten gaan. Vrijdag mag hij in Amsterdam hopen op speeltijd, woensdag spelen de Amerikanen in en tegen wereldkampioen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.