Moreno steelt show bij debuut Balotelli, Vlaar wint weer

Mario Balotelli heeft bij zijn debuut voor Liverpool direct ruim gewonnen bij Tottenham Hotspur, maar het was Alberto Moreno die met een geweldige goal de aandacht op zich vestigde.

Balotelli wist op White Hart Lane de schijnwerpers direct op zich gericht, maar de Italiaan, die overkwam van AC Milan, kon de hoge verwachtingen niet inlossen. Balotelli (foto) werd enkele keren in stelling gebracht, onder meer door de uitblinkende Daniel Sturridge, maar de spits had zijn vizier niet op scherp staan. Zelfs toen het doel leeg was na uitkomen van doelman Hugo Lloris schoot Balotelli – weliswaar van buiten het strafschopgebied - naast.

Na een uur werd de moegestreden Balotelli vervangen door Lazar Markovic en op dat moment had Liverpool al een comfortabele 0-3 voorsprong te pakken op Tottenham, dat nog zonder puntenverlies was. Raheem Sterling opende al in de achtste minuut met een inzet van dichtbij de score en vlak na rust verdubbelde aanvoerder Steven Gerrard met een strafschop de marge.

De mooiste treffer kwam vlak voor de wissel van Balotelli echter op naam van Moreno. De Spaanse linksback veroverde op eigen helft de bal op Andros Townsend, denderde vervolgens met de bal aan de voet het hele veld over en knalde de bal uiteindelijk overtuigend in de benedenhoek. Deze 0-3 bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Aston Villa – Hull City 2-1
Ron Vlaar heeft zijn goede WK-vorm moeiteloos doorgetrokken naar Aston Villa. De mandekker, die in de extra tijd met lichte klachten naar de kant moest, pakte namelijk zeven punten in zijn eerste drie competitieduels. Ook zaterdag werd er gewonnen. Hull City werd met 2-1 aan de zegekar gebonden, dankzij doelpunten van Gabriel Agbonlahor en Andreas Weimann. Een kwartier voor tijd redde Nikica Jelavic de eer voor Hull.