'Op Anfield kunnen we het beste in Mario naar boven halen'

Reacties

Hoewel Mario Balotelli ook afgelopen seizoen weer absoluut niet onomstreden was als speler van AC Milan en de Italiaanse ploeg, rekent Liverpool-manager Brendan Rodgers erop dat de 24-jarige spits op Anfield vooral zal gaan schitteren op het veld.

'Op Anfield kunnen we het beste in Mario naar boven halen'

Waar topspelers als James Rodríguez en Luis Suarez al voor tachtig miljoen euro over de toonbank gingen, hoeft Liverpool slechts twintig miljoen neer te tellen voor Balotelli. 'Met deze transfer heeft de club uitstekende zaken gedaan, we denken dat we echt een knap staaltje werk hebben verricht', reageert Rodgers dan ook op de clubwebsite.

Gezien het ronduit onstuimige verleden van Super Mario halen The Reds allerminst een speler van onbesproken gedrag binnen, maar Rodgers vestigt vooral de aandacht op diens voetbalkwaliteiten. 'Mario's talent staat buiten kijf. Hij is een speler van wereldklasse en heeft voor zijn leeftijd al enorm veel ervaring op topniveau.'

Brendan Rodgers schudt Mario Balotelli de hand als manager van Swansea City, toen de 24-jarige spits nog speler van Manchester City was.
Brendan Rodgers schudt Mario Balotelli de hand als manager van Swansea City, toen de 24-jarige spits nog speler van Manchester City was.

De cijfers van Balotelli zijn met 88 treffers in 220 officiële cluboptredens inderdaad niet misselijk. Rodgers denkt dat de randvoorwaarden op Anfield aanwezig zijn om de ex-speler van Manchester City optimaal te laten renderen. 'Wij zijn hier in staat om het beste in hem naar boven te halen. Hij komt in een sterke spelersgroep terecht, die hard wil werken. Dat zal hem goed doen.'

De woorden van Rodgers lijken gezien de topprestatie die Luis Suarez afgelopen seizoen leverde voor Liverpool – 31 treffers in 33 competitieduels – en wat daaraan allemaal vooraf ging geen loze beloftes. Voordat de ex-Ajacied met scherp schoot gold hij immers nog als persona non grata in Engeland, omdat hij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic had gebeten. Een vertrek leek vorig jaar daarom nog onvermijdelijk.

Hoewel Suarez, inmiddels speler van Barcelona, weer in de fout ging op het WK en nog tot eind oktober is geschorst, kreeg Rodgers op Anfield wel de Suarez te zien die hij wilde zien. Dat moet met Balotelli ook gebeuren. 'Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken, hem te helpen om zich te verbeteren als speler. En ik ben er zeker van dat ook de fans ervoor gaan zorgen dat hij zich hier heel erg welkom zal voelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.