Balotelli: 'Vergissing om naar Italië te gaan'

Reacties

Zijn tijd bij AC Milan heeft Mario Balotelli doen beseffen dat de Serie A niet zijn cup of tea is. De Italiaan prijst zich uitermate gelukkig met een terugkeer in de Premier League.

Balotelli: 'Vergissing om naar Italië te gaan'

Dankzij Liverpool, dat twintig miljoen euro neerlegde voor de 24-jarige spits, keert Balotelli terug op het door hem zo gewaardeerde werkterrein. 'Ik ben blij weer terug te zijn, omdat het een vergissing was om Engeland te verlaten', vertelde de Italiaanse international op de website van Liverpool.

Anderhalf jaar geleden verruilde hij Manchester City nog voor AC Milan, maar de spits zegt nu dat het een verkeerde stap in zijn carrière is geweest. 'Ik wilde terug naar Italië maar ik heb me nu gerealiseerd dat dat een vergissing was.'

Ongetwijfeld zal ook een rol hebben gespeeld dat hij in zijn land een stortvloed van kritiek heeft gekregen na zijn fletse optredens op het WK, waar de Squadra Azzurra al na de groepsfase naar huis kon.

Maar Balotelli denkt niet alleen beter tot zijn recht te komen in de Premier League dan in de Serie A. 'Het voetbal in Engeland is in het algemeen beter, het Engelse voetbal is mooi', aldus de spits.

Graag had hij maandag al zijn bijdrage kunnen leveren, nota bene tegen zijn oude club Manchester City. 'Ik zal de wedstrijd bekijken. Ik had graag gespeeld, maar dat is niet mogelijk. Dus ik zal ze steunen vanaf de tribune.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.