Moratti verkoopt aandelen Internazionale aan Thohir

Massimo Moratti heeft zeventig procent van de aandelen van Internazionale verkocht aan Erick Thohir. Dat heeft de 68-jarige oliemagnaat dinsdag bevestigd. Moratti hoopt dat Inter dankzij de financiële impulsen van de steenrijke Indonesische zakenman weer de weg omhoog kan inzetten.

Moratti verkoopt aandelen Internazionale aan Thohir
Erick Thohir moet Internazionale weer tot grote hoogten stuwen.
Erick Thohir moet Internazionale weer tot grote hoogten stuwen.

'Alles is ondertekend. In de komende uren zal er een persbericht naar buiten worden gebracht', meldde Moratti (foto) vlak buiten zijn kantoor in Milaan. 'Ik ben tevreden. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk zijn we eruit gekomen. Ik ben opgelucht dat de club in de handen van respectabele lui terechtkomt.'

Moratti is al sinds 1995 eigenaar en voorzitter van Inter, dat in 2010 nog de Champions League won met onder anderen Wesley Sneijder in de ploeg. Sindsdien ging het bij gebrek aan investeringsmogelijkheden echter bergafwaarts met de Nerazzurri. Afgelopen seizoen eindigden ze op een teleurstellende negende plaats.

Of Moratti ook na de overname nog preses van Inter blijkt, is nog niet duidelijk. 'Daar hoeven we nu nog geen beslissing over te nemen, maar dat zal grotendeels van mijzelf afhangen.' Volgens Italiaanse media was het al dan niet aanblijven van Moratti het voornaamste obstakel in de onderhandelingen.

Nu Moratti en Thohir een akkoord hebben bereikt, zullen de aandeelhouders van de club naar verwachting medio november tijdens een speciaal ingelaste meeting bij elkaar komen om de deal af te ronden. De al geplande vergadering van de aandeelhouders op 28 oktober lijkt daarvoor te vroeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen