Naderende verkoop Inter maakt einde aan tijdperk-Moratti

Massimo Moratti heeft bevestigd dat hij op het punt staat Internazionale te verkopen aan de Indonesische mediamagnaat Erick Thohir. De deal wordt binnen enkele dagen beklonken, waardoor Inter na AS Roma als tweede Italiaanse topclub in buitenlandse handen komt.

Naderende verkoop Inter maakt einde aan tijdperk-Moratti

De verhalen over een machtswisseling bij Inter doen al maanden de ronde. Moratti legde de speculaties lang naast zich neer, maar na een vruchtbare ontmoeting met Thohir erkent hij dat de verkoop bijna rond is. 'De contracten worden misschien volgende week al getekend', aldus Moratti.

Volgens Italiaanse media zal Moratti 75 procent van de aandelen aan Thohir verkopen, die in ruil daarvoor 350 miljoen euro overmaakt naar de bankrekening van de 68-jarige Moratti. De Italiaan verdiende zijn fortuin in de olie. De overige 25 procent houdt Moratti in bezit, maar hij zal geen actieve rol meer binnen de club vervullen.

Moratti denkt dat Inter met de financiële slagkracht van Thohir het gat met de Europese top kan dichten. Na het behalen van de treble in 2010, het absolute sportieve hoogtepunt onder Moratti, zakte Inter ver weg met een beschamende negende plaats in de Serie A van vorig seizoen als dieptepunt. Dit seizoen heeft Inter onder de nieuwe trainer Walter Mazzarri de weg naar boven weer ingezet. Inter is na zes duels nog ongeslagen en staat vierde.

Einde van een tijdperk
Met het naderende vertrek van Moratti komt een einde aan een tijdperk bij Inter. Moratti kocht de Nerazzurri in 1995 en was tot 2004 president van de club, waarna hij de leiding overdroeg aan Giacinto Facchetti. Deze overleed in 2006, waarna Moratti de touwtjes weer zelf in handen nam.

Tussen 1955 en 1968 stond de familie Moratti ook al aan het roer bij Inter. Toen was het Massimo's vader Angelo die de baas was bij de Milanese grootmacht. Onder Moratti senior kende Inter zijn succesvolste periode aller tijden. Il Grande Inter, dat getraind werd door de legendarische tacticus Helenio Herrera, won in de jaren zestig twee keer de Europa Cup I en werd drie keer landskampioen. Als klap op de vuurpijl won Inter toen twee keer op rij de wereldbeker.

Bekijk hier al onze video's