'Mooi compliment Sir Alex Ferguson voor Southampton'

Jos Hooiveld is met Southampton bezig aan een opmars. Recent heeft de Zuid-Engelse formatie tegen de gevestigde orde uitstekende resultaten behaald. Southampton behoorde bij aanvang van het seizoen tot de gedoodverfde degradatiekandidaten, maar na een povere start heeft de formatie afstand genomen van de gevarenzone.

'Mooi compliment Sir Alex Ferguson voor Southampton'

'Dit zat er gewoon in', zegt verdediger Jos Hooiveld in gesprek met Voetbal International. Met Southampton boekte de voormalige speler van onder meer SC Heerenveen, FC Zwolle, FC Inter (Fin) en AIK (Zwe) en Celtic anderhalve week terug een knappe 3-1 zege op Manchester City. Hierdoor bezetten The Saints na 26 speelronden de vijftiende plaats.

'City-thuis was een prachtig resultaat, maar het had zelfs 5-1 voor ons kunnen worden. De laatste weken is Southampton al lekker bezig. Zo verloren we bij Manchester United nipt met 2-1. Toch zei Sir Alex Ferguson dat Southampton de lastigste ploeg was die hij dit seizoen op bezoek had gehad… Mooier compliment is niet denkbaar.'

Tijdens de laatste negen competitiewedstrijden werd op Old Trafford de enige verliesbeurt geleden. Het is een wezenlijk verschil met de seizoenstart. Toen verloor Southampton, voor het eerst sinds 2005 weer actief op het hoogste niveau, acht van zijn eerste tien wedstrijden.

Slimmer'Die loodzware start heeft ons lang achtervolgd', weet Hooiveld die de laatste zes competitieduels in de basis startte. 'Jongens die nog nooit in de Premier League hadden gespeeld stonden ineens tegenover de vedetten van Arsenal, Manchester United en Chelsea… Maar we konden allemaal voetballen en het was vooral een kwestie van iets slimmer spelen. Maar nu heeft Southampton eindelijk een vrijwel fitte selectie, zelfs de reserves kunnen het verschil maken.'

Southampton speelt zondagmiddag, 14.30 uur, de uitwedstrijd tegen Newcastle United. Het team van keeper Tim Krul en middenvelder Vurnon Anita heeft evenals The Saints 27 punten. Wel is het doelsaldo minder (-12 tegenover -9).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen