Extra concurrent bemoeilijkt positie Hooiveld bij 'Saints'

De positie van Jos Hooiveld bij Southampton is plotseling fragiel geworden. De Nederlandse centrumverdediger kon de voorbije duels rekenen op een basisplaats bij The Saints bij absentie van de geblesseerde Portugees José Fonte.

Extra concurrent bemoeilijkt positie Hooiveld bij 'Saints'

De nieuwe manager Mauricio Pochettino, eind vorige week aangesteld als opvolger van de verrassend ontslagen Nigel Adkins, kan maandagavond voor het thuisduel met Everton voor het eerst beschikken over de kersverse aankoop Vegard Forren. De 24-jarige Noorse stopper was net na de benoeming van Pochettino gekocht van Molde FK.

De Argentijnse oefenmeester speelt met de gedachte Forren meteen voor de leeuwen te werpen. Dit zou naar alle waarschijnlijkheid ten koste gaan van Hooiveld. Die vormde vorig seizoen nog een vast duo bij Southampton in The Championship met José Fonte, maar verloor nadien zijn de plaats aan nieuwkomer Yoshida (ex-VVV-Venlo). Indien hij ook door Forren voorbij wordt gestreefd, wordt het uitzicht op regelmatig speeltijd erg troebel.

Lokale media speculeren dat Hooiveld een van de spelers is die Southampton mag verlaten. Datzelfde geldt voor keeper Kelvin Devis en spits Rickie Lambert.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen