Monteyne kan toch bij Roda JC blijven

Reacties

Martijn Monteyne (30) staat op het punt alsnog een nieuw contract te tekenen bij Roda JC Kerkrade. Het contract met de Belgische rechtsback verstreek afgelopen zomer, waarna hij zich weer aanmeldde om zijn conditie op peil te houden.

Monteyne kan toch bij Roda JC blijven

Trainer Darije Kalezic raakte al gauw overtuigd van de meerwaarde van Monteyne (foto). Maandag voerde hij een gesprek met de routinier. 'Dat was van beide kanten positief, het is nu aan Martijn om een keuze te maken', zegt Kalezic tegen Voetbal International.

De Bosnische coach heeft met de komst van Tomi Juric (24) eindelijk een echte spits tot zijn beschikking. De Australische international tekende voor één jaar – met een optie op een tweede seizoen – na wekenlang touwtrekken tussen club, speler en een leger belanghebbenden in zijn periferie. 'Zulke dingen komen wel vaker voor, daar maak ik me niet druk over', aldus Kalezic. 'Ik ben blij dat Tomi binnen is. Hij heeft een sterk postuur en een goeie kop. Ik denk dat hij ons sterker gaat maken. Al heeft hij nog wel wat tijd nodig om te wennen en zijn conditie op te bouwen.'

Juric treft landgenoot Rostyn Griffiths bij Roda, dat maandag op formaliteiten na ook rond was met een derde Australiër: aanvallende middenvelder Daniel De Silva (18), die wordt gehuurd van AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.