Monsterscore voor Heart van trefzekere Zeefuik: 10-0

In de Schotse tweede divisie heeft het Heart of Midlothian van Género Zeefuik een ware monsterscore neergezet in het thuisduel met Cowdenbeath. In Edinburgh werd het, mede door drie goals van Zeefuik (foto) in een tijdbestek van drie minuten, 10-0.

Zeefuik opende in de 26ste minuut de score. De voormalige spits van onder meer PSV en FC Groningen schoot een strafschop binnen. Een minuut na die goal mocht de Nederlander opnieuw juichen nadat hij de 2-0 liet aantekenen. Nog was het niet op met de pret voor de geblokte spits. Na zijn goals in de 26ste en 27ste minuut deelde hij in de 29ste minuut de nekslag uit: 3-0.

De ruime marge was geenszins het sein om te stoppen voor Heart. Nog voor rust werd het door goals van Sam Nicholson en Jamie Walker 5-0. Ook na rust werd er vijf keer gescoord. Morgaro Gomis, de in Alkmaar geboren Nederlandse Turk Alim Öztürk en Danny Wilson tilden de marge binnen 68 minuten naar 8-0. Het slotakkoord was voor Osman Sow die de 9-0 en de 10-0 voor zijn rekening nam. Zeefuik werd na 57 minuten al naar de kant gehaald.

Na het laatste fluitsignaal was de lijdensweg voor de bezoekers ten einde en kon Heart vol blijdschap naar de stand kijken. Met 69 punten uit 26 duels en een doelsaldo van 74-17 is het machtsvertoon in de tweede Schotse divisie groot. Hibernian volgt op twintig punten afstand. Nummer drie Rangers FC heeft nog wel wat wedstrijden tegoed: die ploeg staat op 45 punten na 23 optredens. Het arme Cowdenbeath is voorlaatste en heeft door de afstraffing van vanmiddag de meeste tegengoals: 66.