Monkou vertrokken bij Huddersfield Town

Kenneth Monkou vertrekt bij Huddersfield Town. De 36-jarige verdediger heeft zijn contract bij de club uit de Engelse First Division laten ontbinden, en de club had geen problemen met zijn afscheid. Hij kwam de afgelopen vijf maanden niet in actie voor Huddersfield, waar ook Clyde Wijnhard en Dean Gorré onder contract staan.

De verdediger verspeelde in het begin van het seizoen zijn krediet bij de toenmalige manager van de ploeg, Steve Bruce. Hij verscheen zonder opgaaf van redenen niet voor een vriendschappelijke wedstrijd, die notabene voor hem was georganiseerd, omdat hij net van een blessure was hersteld. Ook onder de nieuwe coach Lou Macari kwam Monkou niet tot spelen.

Monkou was eerder deze week op proef bij Sheffield United, waarvoor hij woensdag meespeelde in een oefenwedstrijd. Maar United, dat ook uitkomt in de First Division en waar Nederlander Gus Uhlenbeek onder contract staat, trok donderdag echter twee andere ervaren spelers aan. Monkou speelde in het verleden onder meer voor Feyenoord, Chelsea en Southampton, tot hij in de zomer van 1999 de overstap maakte naar Huddersfield.

Bekijk hier al onze video's