Moniz: 'Er is wel een wonder nodig bij Notts County'

Reacties

Ricardo Moniz staat voor een hels karwei om de oudste profclub ter wereld voor degradatie te behoeden uit de Engelse League One. 'Alles draait nu om zelfvertrouwen', zegt de trainer over zijn missie bij Notts County, zes wedstrijden voor het einde van de competitie.

Moniz: 'Er is wel een wonder nodig bij Notts County'

Notts County (opgericht in 1862) staat twee na laatste op de ranglijst, maar met een wedstrijd minder gespeeld dan vier concurrenten. En het verschil met Walsall, de ploeg die zeven plaatsen hoger staat, is maar drie punten. 'Alleen door een eenheid te vormen en met positieve energie te spelen, kunnen we wonderen verrichten. En een wonder is nodig, want dit team heeft weinig vertrouwen door de prestaties van de laatste weken', zegt hij op de website van de club.

Het elftal won al zeven wedstrijden niet meer, maar Moniz is ervan overtuigd dat hij het seizoen kan redden. Hij tekende dinsdag immers voor drie jaar bij de club die zes jaar geleden grote plannen ontvouwde om met algemeen directeur Sven-Göran Eriksson (die binnen een jaar weer weg was) de weg terug in te zetten naar de hoogste afdeling van het Engelse voetbal. Tot nu toe resulteerde dat in een promotie, in 2010, naar de League One. 'Het is een eer om hier te werken. Ik wil de spelers en de supporters het vertrouwen teruggeven.'

Moniz begint zaterdag meteen met een belangrijk potje. In de strijd tegen degradatie kan het alvast een ploeg definitief van zich afschudden. Hekkensluiter Yeovil Town, dat zijn laatste zes wedstrijden verloor, degradeert namelijk als het ook thuis van Notts County verliest. Dan blijven er inclusief het elftal van Moniz negen gegadigden over voor de andere drie degradatieplekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.