Monaco stelt titelfeest PSG uit en houdt Lille op afstand

Reacties

AS Monaco heeft met een krappe 1-0 zege op bezoek bij Stade Rennes het kampioensfeest van Paris Saint-Germain nog één week uitgesteld. Bovendien hield het achtervolger Lille op zes punten door het elftal van ex-PSV'er Ola Toivonen te verslaan.

Monaco stelt titelfeest PSG uit en houdt Lille op afstand

Stade Rennes – AS Monaco 0-1
Monaco gold begin dit seizoen als serieuze uitdager van PSG in de strijd om de Franse titel, maar vooral na de winterstop was de Monegaskische miljoenenploeg niet in staat de regerend landskampioen bij te benen. Een nieuwe nederlaag in Rennes had daarom betekend dat PSG de titelprolongatie zondag in het uitduel met Lyon al had kunnen realiseren.

Zover kwam het niet, want Emmanuel Rivière (foto) bezorgde Monaco in het Stade de la Route de Lorient de tweede zege op rij. Het was de eerste competitietreffer van de Franse spits sinds 26 januari. De afwezigheid van de van een kruisbandblessure herstellende Radamel Falcao wordt daardoor nog altijd wel degelijk gevoeld in het Stade Louis II.

De absentie van de Colombiaanse topspits neemt niet weg dat Monaco nog altijd wel op koers ligt om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League. Door Toivonen en consorten op eigen veld te verslaan hield de ploeg van trainer Claudio Ranieri de voorsprong op nummer drie Lille van zes punten immers in stand.

Lille – Valenciennes 1-0
Lille had eerder op de dag al met 1-0 gewonnen van Valenciennes. Voormalig Feyenoorder Salomon Kalou stond met een assist op invaller Divock Origi weer aan de basis van een zege van de club uit Noord-Frankrijk. De afgelopen weken was Kalou met goals tegen Toulouse (2-1) en Guingamp (1-0) ook al hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor succes van zijn werkgever.

Omdat nu de achttienjarige Belg Origi profiteerde van voorbereidend werk van Kalou houdt Lille de derde plaats, die in Frankrijk recht geeft op de voorronden van de Champions League, stevig in handen. Nummer vier Saint-Etienne heeft liefst acht punten minder, maar nog wel een duel tegoed. Bovendien houdt Lille de druk op Monaco door al tien duels ongeslagen te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.