Akkoord Blanc en PSG over langere samenwerking nabij

Reacties

Laurent Blanc neemt op korte termijn een besluit over zijn toekomst als trainer van Paris Saint-Germain. De oud-international heeft een voorstel in beraad om zijn aflopende contract te verlengen en zal naar verwachting ingaan op die aanbieding.

Akkoord Blanc en PSG over langere samenwerking nabij

Een maand geleden maakte PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi al bekend dat Blanc wat hem betreft ook volgend seizoen aan het roer staat in Parijs. De Qatarese preses bracht dat nieuws naar buiten na het bereiken van de kwartfinale van de Champions League ten koste van Bayer Leverkusen. Daarmee was de Europese doelstelling van de Franse koploper bereikt.

Dat Chelsea de weg naar de halve finale versperde heeft daarom geen enkel effect op de positie van Blanc. In de Franse Ligue 1 stevent PSG soeverein af op prolongatie van de landstitel en volgende week zaterdag lonkt bovendien nog een tweede prijs, als Olympique Lyon wacht in de finale om de Coupe de la Ligue.

Na die wedstrijd zal Blanc bekendmaken of hij langer in het Parc des Princes blijft. 'Ik heb tien dagen bedenktijd gekregen, dus deze beslissing kan even wachten. Wat er op het veld gebeurt is momenteel nog even belangrijker. Als we hebben gedaan wat we moeten doen, zullen we het nieuws brengen', zei Blanc zaterdag tijdens een persconferentie.

Dat de onderhandelingen tussen PSG en Blanc uitmonden in een langere samenwerking lijdt geen twijfel. Zelf doet de oud-speler van onder meer Barcelona, Internazionale en Manchester United ook niet geheimzinnig. 'Ik wil hier graag blijven werken, de contractverlenging is nog slechts een kwestie van tijd. Ik ben enorm gemotiveerd om op dezelfde weg door te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.