Monaco pakt tweede plek weer af van PSG

AS Monaco heeft in ieder geval voor even de tweede plaats in de Ligue 1 terug. De ploeg van coach Didier Deschamps won met 3-1 bij Girondins Bordeaux en passeerde zo Paris Saint-Germain, dat pas zaterdag in actie komt.

Monaco heeft nog twee kansen om zich te kwalificeren voor deelname aan de Champions League van komend seizoen. Ten eerste via de competitie, maar daarbij is de ploeg afhankelijk van wat PSG bij SC Bastia doet. Komende woensdag wacht de finale van de huidige editie van de Champions League. Bij winst op FC Porto moeten de Fransen in 2004/05 hun titel verdedigen.

Bij Bordeaux had Monaco een moeilijke start, want al na vijftien minuten stonden de bezoekers op achterstand door een treffer van Albert Riera. Maar de Monegasken kwamen sterk terug. Sheyi Emmanuel Adebayor tekende in de 28ste minuut voor de fraaie gelijkmaker.

Na rust controleerde Monaco het duel en stond Bordeaux amper een kans toe. Dat leverde een kwartier voor het slotsignaal de beslissing op. Lucas Bernardi en Shabani Nonda zorgden in een periode van twee minuten voor de 2-1 en de 3-1. Bernardi scoorde uit een lange pass van Patrice Evra en Nonda bleek alleen voor doelman Valverde de koelste.