Mols wil nog een keer in kolkende Galgenwaard spelen

Reacties

Michael Mols was eind jaren negentig een ware attractie bij FC Utrecht, de club die hij uit enorme liefde voor de supporters drie jaar trouw bleef. En die oude tijden wil hij graag nog een keertje doen herleven tijdens de Laureus Charity Match.

Mols wil nog een keer in kolkende Galgenwaard spelen

Mols (44) was een van de beste spelers ooit van FC Utrecht. En hij speelde in sportief misschien wel het magerste decennium van de club. Nu treedt hij voor deze Laureus Charity Match alsnog aan met de beste spelers van zijn generatie, in een team met onder anderen Clarence Seedorf, Edwin van der Sar, Pierre van Hooijdonk, Edgar Davids en Boudewijn Zenden. 'Keer op keer had ik geweldig zin om in een kolkende Galgenwaard te spelen. Ik hoop veel van de supporters van toen weer terug te zien op 2 mei.'

Tegenstander is Real Madrid Legends, dat al toezeggingen heeft van onder anderen Butragueño, Morientes, Amavisca, Michel, Sávio, Karembeu, Sanz, Makélélé, Zamorano, De La Red, Tote, Mijatovic en Iván Campo. Mols: 'Ik kijk uit naar het treffen met Emilio Butragueño. In zijn tijd was hij een spits met ongelooflijke kwaliteiten en ik genoot van zijn klasse.'

Mols bloeide in die jaren op bij FC Utrecht, dat hem in 1996 als een van de eerste spelers via het Bosman-arrest transfervrij wegplukte bij FC Twente. De Domstedelingen waren het jaar daarvoor bijna gedegradeerd. Hoe groot was het contrast met de absolute topspeler die zich in de persoon van Michael Mols in De Galgenwaard ontbolsterde.

Michael Mols (midden) in zijn beste dagen bij FC Utrecht in duel met de Ajacieden Tijjani Babangida (links) en Danny Blind.
Michael Mols (midden) in zijn beste dagen bij FC Utrecht in duel met de Ajacieden Tijjani Babangida (links) en Danny Blind.

Na drie jaren vol technische hoogstandjes en vooral een enorme toestroom aan supporters in De Galgenwaard koos Mols voor Glasgow Rangers, waar een zware knieblessure zijn voetbaldroom al snel verstoorde. Toch kwam Mols als dertiger terug op niveau, met zelfs een korte (weinig succesvolle) rentree in De Galgenwaard. Maar via ADO Den Haag en Feyenoord haalde hij de verloren jaartjes als gewaardeerd pinchhitter alsnog in. Op zijn 38ste stopte hij.

Mols speelt nog regelmatig in het shirt van FC Utrecht, in een team van clublegendes. Op zijn initiatief wordt er voorafgaand aan de Laureus Charity Match een wedstrijd gespeeld tussen de FC Utrecht Legends en een selectie van supporters. Wie kans wil maken om daarvoor geselecteerd te worden, moet hier zijn kaarten bestellen. Zij loten namelijk mee naar een plaats in het supportersteam.

Laureus
De stichting Laureus wil sport gebruiken om zijn doelen te realiseren. Daarom is ook het initiatief genomen voor deze Laureus Charity Match, waarbij geld moet worden ingezameld om diverse projecten te financieren. Allemaal met een gemeenschappelijke factor, namelijk sociale doelen realiseren om onze maatschappij voor de volgende generatie kinderen te verbeteren.

De aftrap van de Laureus Charity Match is op zaterdag 2 mei om 18.00 uur, met hieraan voorafgaand de wedstrijd tussen de FC Utrecht Legends en het FC Utrecht Fan Team. Kaarten voor het evenement zijn hier verkrijgbaar. Via Voetbal International zijn er ook kaarten te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.