Mogelijk blessure Heinze smet op winst ManU

Mede dankzij een wonderschone goal van Wayne Rooney heeft Manchester United afgerekend met Newcastle United. Maar de 2-1 overwinning had een zwarte rand. Gabriel Heinze viel uit met vermoedelijk een zware blessure.

Manchester United, dat aantrad zonder de geblesseerde Ruud van Nistelrooy, kende een teleurstellende eerste helft. Niet alleen moest Heinze na 37 minuten geblesseerd het veld verlaten, maar ook had Newcastle United via Darren Ambrose de leiding genomen.

Na rust keerde de wedstrijd ten goede voor Manchester United. Dat was mede te danken aan Wayne Rooney die met een prima volley zijn ploeg op het goede spoor zette. Een kwartier voor het einde maakte Wes Brown de winnende treffer.

Over de ernst van de blessure van Heinze wordt maandag meer duidelijk. 'Hopelijk is het niet te ernstig', zei Manchester-manager Alex Ferguson.