Moeizame zege maakt Bayern Herbstmeister

Reacties

Bayern München gaat de winterstop in als koploper van de Bundesliga. Maar de titel van Herbstmeister werd allerminst veroverd met een sprankelend optreden tegen FC Ingolstadt 04 (2-0).

Moeizame zege maakt Bayern Herbstmeister

Bayern had tegen FC Ingolstadt 04 ingezet op eerherstel na de eerste uitglijder van het Bundesliga-seizoen. Vorige week werd immers verloren van Borussia Mönchengladbach, waardoor het voor de zeker geachte wintertitel nog in de wachtkamer had moeten plaatsnemen.

De Beierse ploeg moest voor de sportieve revanche afrekenen met de stugge promovendus, dat na Bayern de minste goals (15) had geïncasseerd. Die kracht van de gasten bleek ook in de eerste helft, want Bayern was niet bij machte het overwicht om te zetten in doelpunten.

Sterker nog, Ingolstadt - met elf treffers met afstand ook de minst productieve ploeg in de Bundesliga - had voor rust de beste kansen om de score te openen. Manuel Neuer voorkwam met enkele knappe reddingen schade voor Bayern.

De tweede helft gaf aanvankelijk eenzelfde beeld met Bayern dat de druk opvoerde zonder te scoren, terwijl Ingolstadt aan de andere kant Neuer op de proef stelde. Na een uur brak de thuisploeg echter de ban. Na een dieptepass van Jérôme Boateng passeerde Robert Lewandowski Ingolstadt-keeper Ramazan Özcan en schoot de bal in het lege doel.

De 23ste treffer van de Pool voor Bayern dit seizoen kreeg een kwartier voor het einde navolging. Philipp Lahm stond aan het einde van de Beierse aanval, die werd ingezet door Kingsley Coman.

Door de zege is Bayern met nog een duel te gaan voor de winterstop niet meer te achterhalen als koploper. De Beierse formatie staat acht punten voor op nummer twee Borussia Dortmund, dat zondag nog wel in actie komt tegen Eintracht Frankfurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.