Mitrovic houdt Anderlecht en Nuytinck in titelrace

Reacties

Anderlecht is de play-offs om de Belgische landstitel begonnen met een 1-0 thuiszege op Charleroi. Bij de Brusselaars begon Bram Nuytinck voor het eerst sinds zeer lange tijd weer eens in de basis.

Mitrovic houdt Anderlecht en Nuytinck in titelrace

Met de overwinning begint Anderlecht goed aan de wat opmerkelijke Belgische play-offs. Na de dertig reguliere competitieduels werd het puntentotaal van alle ploegen gehalveerd. De bovenste zes teams uit de stand strijden vanaf dit paasweekend in een kampioenspoule vervolgens om de landstitel. Alle ploegen treffen elkaar daarin twee keer. De nummer één mag zich uiteindelijk kampioen noemen.

Anderlecht sloot die reguliere competitie drie weken geleden af als nummer drie, Charleroi plaatste zich slechts op doelsaldo als zesde en laatste voor de kampioenspoule. Maar van dat verschil was voor rust maar nauwelijks iets te merken. Hoewel Anderlecht het meeste balbezit had en ook prima kansen kreeg, liet ook Charleroi zich allerminst onbetuigd. Het stond halverwege evenwel nog 0-0.

Dat kwam niet in de laatste plaats door Nuytinck, die een goede wedstrijd speelde. De ex-NEC'er kreeg pas voor het eerst sinds 13 september 2014 een basisplek in competitieverband, al begon hij op 1 oktober nog wel in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Een hardnekkige teenblessure en daaropvolgende operatie hielden hem lange tijd aan de kant.

Bram Nuytinck mocht tegen Charleroi maandag weer eens in de Anderlecht-basis beginnen.
Bram Nuytinck mocht tegen Charleroi maandag weer eens in de Anderlecht-basis beginnen.

Uiteindelijk duurde het tot vlak na het uur voordat Anderlecht de score opende. Na een fraaie aanval via Dennis Praet en Franck Acheampong kon spits Aleksandar Mitrovic (hoofdfoto) de bal simpel binnentikken voor 1-0. Ook na die treffer kregen de bezoekers mogelijkheden op meer. In de extra tijd schoot Neeskens Kebano (de middenvelder uit DR Congo is vernoemd naar Johan Neeskens) net naast zodat Anderlecht de overwinning over de streep trok.

Door de driepunter blijft Paars-Wit volop in de race voor de titel. Koploper Club Brugge begon de play-offs maandag met een 2-1 zege op Standard Luik, nummer twee AA Gent won zondag al met 2-0 van Kortrijk. De Bruggenaren hebben nu twee punten meer dan Gent en Anderlecht, maar Nuytinck en zijn ploeggenoten hebben een minder doelsaldo en blijven zodoende derde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.