Mister Ajax nerveus voor ereduel met Cruijff & Sneijder

Sjaak Swart speelt woensdagavond zijn jubileumwedstrijd ter ere van zijn 75ste verjaardag in het Olympisch Stadion. Onder anderen Johan Cruijff, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart zijn aanwezig bij het speciale duel voor Mister Ajax.

Mister Ajax nerveus voor ereduel met Cruijff & Sneijder

Het duel wordt live uitgezonden op RTL7, gevolgd door de documentaire Ik voetbal, dus ik ben: Mister Ajax, een documentaire die het leven van Swart op even indrukwekkende als ontroerende wijze laat zien.

'Het is geweldig. Een vol stadion waarschijnlijk met spelers van zestig, 73 en de jongens van nu', blikt Swart vooruit in gesprek met Voetbal International. 'Ik ben nerveus. Ja echt, het komt steeds dichterbij en om dit mee te maken is fantastisch.' 'Dat Vaart en Sneijder komen vind ik zo leuk, dat ze toestemming van de club hebben gekregen. Maar Shota Arveladze komt uit Turkije, Arie Haan uit China en Ruud Krol uit Tunesië. Frank Rijkaard belde me op en zei: ik ben er bij. Dat is waardering, dat kan bijna niet mooier', aldus Swart.

Naast Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder, zijn ook de bekende spelers uit Swarts eigen generatie aanwezig. 'Cruijff en ik waren helemaal op elkaar ingespeeld. We hebben een fantastische tijd gehad. Maar ja, Johan heeft last van z'n knie en ik ben ook wat ouder geworden. Maar het gevoel is er natuurlijk, dat blijft wel even hangen.' Niet alleen binnen de lijnen zijn grootmachten uit de voetballerij te bewonderen. 'Met Guus Hiddink, Ronald Koeman en Morten Olsen heb ik prachtige trainers. Beenhakker zou ook komen, maar die moest nu voor z'n nieuwe baan naar Trinidad en Tobago, helaas.'

De jubileumwedstrijd ziet Swart absoluut niet als zijn afscheidswedstrijd. Mister Ajax voelt zich immers nog goed. 'Als ik last krijg of ziek word denk ik misschien aan stoppen, maar ik ben fit. Waarom zou je dan niet doorgaan? Niet te veel eten, niet te veel drinken en niet roken', luidt de wijze les van Swart.

'Dat Ajax-shirt aantrekken voelt voor mij nog steeds magisch', constateert Swart. 'Hopen op lekker weer hè? maar het wordt dus een hele happening...' (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen