Ajax biedt excuses aan voor wangedrag erelid Swart

De KNVB heeft de excuses van Ajax over het wangedrag van Sjaak Swart geaccepteerd. Het erelid was vorige week flink tekeer gegaan tegen scheidsrechter Kevin Blom.

Ajax biedt excuses aan voor wangedrag erelid Swart

Swart (74) trad woensdag in de Arena woedend arbiter Blom, die in de ogen van het erelid in het bekerduel met AZ (0-3) twee cruciale handsballen over het hoofd had gezien, tegemoet. Ook scheidsrechtersbaas Dick van Egmond moest het ontgelden toen hij een einde aan de ruzie wilde maken.

De woordenwisseling tussen Swart en Blom volgde een dag na de respectdiscussie in Zeist, waar verschillende partijen uit het voetbal bij elkaar kwamen om de onvrede rond de arbitrage uit te praten.

Volgens Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB, heeft Ajax dan ook sorry gezegd voor het gedrag van Swart. 'Diezelfde avond is er door Ajax nog gebeld naar Van Egmond, daarbij zijn excuses gemaakt voor hetgeen was gebeurd. Dat was wat Van Egmond betrof voldoende. Daarmee is de kous af.'

Sjaak Swart zelf wil er niks meer over kwijt. 'Ik kan het beter maar zo laten. Natuurlijk heb ik er wel mijn mening over. Maar als ik nu ga reageren, dan is Ajax de dupe.' (Iwan van Duren & Tom Knipping)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen