Gerbrands en Swart nieuwe commissarissen Eredivisie CV

De Eredivisie CV, de overkoepelende organisatie van alle Eredivisie-clubs, heeft de organisatiestructuur aangepast. De raad van commissarissen (rvc) wordt uitgebreid van drie naar vijf leden.

Gerbrands en Swart nieuwe commissarissen Eredivisie CV

Door de achttien clubs is unaniem besloten om naar vijf leden uit te breiden, en de samenstelling te versterken met de twee specialisten op de gebieden media en van financiën. Toon Gerbrands (algemeen directeur AZ) en Jacco Swart (algemeen directeur NEC) treden per direct toe tot de rvc, die tot voor kort bestond uit Peter Vogelzang (voorzitter), Arie van Eijden en Hans van Delft.

Van Eijden en Van Delft treden in de najaarsvergadering van 2012 af, maar verzorgen samen met de overige drie leden een voordracht van de twee vervangende leden. Ook wordt er een nieuwe onafhankelijke voorzitter gekozen.

Vogelzang, de ECV-directie (Alex Tielbeke en Frank Rutten) en de benoemingscommissie bestaande uit Tiny Sanders (PSV), Joop Munsterman (FC Twente), Robert Veenstra (SC Heerenveen) en Jan Smit (Heracles Almelo) zorgen hiervoor. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's