Miraculeuze comeback Zenit na show Medunjanin

Zenit Sint-Petersburg heeft voor een sensatie gezorgd door op bezoek bij Maccabi Tel Aviv in het laatste kwartier een 3-0 achterstand om te buigen in een overwinning: 3-4.

Zenit begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier via Axel Witsel twee mogelijkheden, maar in de zestiende minuut kwamen de bezoekers goed weg toen een inzet van Tal Ben Chaim tegen de paal belandde. Tien minuten later was het wél raak: een voorzet van Medunjanin werd gemist door Yossi Benayoun, maar ook door doelman Yuri Lodygin. Bij de tweede paal belandde de bal in het doel.

Zenit ging op zoek naar de gelijkmaker en was na de openingstreffer de bovenliggende partij. Acht minuten voor rust was Medunjanin met een schot van buiten het strafschopgebied echter dicht bij het tweede doelpunt van Maccabi. Het bleek slechts uitstel van executie, want in de vijftigste minuut was het alsnog raak. Vidar Orn Kjartansson kopte binnen op aangeven van Ben Chaim.

De thuisclub sprong uiterst efficiënt met de kansen om. Ook in de tweede helft kreeg Zenit meer mogelijkheden. Uit een vrije trap zorgde Medunjanin twintig minuten voor tijd echter voor 3-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist.

In het laatste kwartier kwam Zenit echter nog geweldig terug. Nadat Aleksandr Kokorin de marge had teruggebracht naar twee doelpunten, kreeg Eliazer Dasa van de thuisclub kort achter elkaar twee gele kaarten. Met tien tegen elf gaf Maccabi de zeker lijkende overwinning nog weg. De Russen namen zelfs nog de drie punten mee naar huis. Robert Mak, Giuliano en Luka Djordjevic maakten de sensatie compleet: 3-4.

Zenit Sint-Petersburg is daardoor de eerste koploper in Groep D van de Europa League, waar AZ en Dundalk donderdagavond met 1-1 gelijkspeelden.