Milito leidt Genoa langs Sampdoria in stevige derby

Genoa deed wat het moest doen in de strijd om de vierde plaats in de Serie A. De ploeg won met 3-1 van Sampdoria in een zeer stevige derby.

Diego Milito eiste de hoofdrol op. De Argentijn tekende voor de gehele productie van Genoa. In de dertigste minuut opende hij de score met een intikker na een hoekschop. Sampdoria kwam deze treffer nog te boven, door een buitenspeldoelpunt van Hugo Campagnaro in blessuretijd van de eerste helft.

Maar na rust had Sampdoria geen weerwoord op de volgende treffers van Milito. In de 73ste minuut profiteerde hij van matig uitverdedigen van Campagnaro en schoot hij hard en hoog achter doelman Luca Castellazzi. En in blessuretijd rondde hij heel beheerst een counter af dankzij een breedtepass van Rafaele Paladino: 3-1.

Veel verschil zat er niet tussen beide ploegen, die in de honderdste Derby della Lanterna weinig voetbal lieten zien, maar elkaar wel stevig te lijf gingen. Scheidsrechter Morganti trok elf gele kaarten en drie rode kaarten. Genoa eindigde met negen man na rood voor Matteo Ferrari en Thiago Motta.

Genoa is vijfde met zestig punten, één punt minder dan nummer vier Fiorentina. Sapmdoria blijft met 41 punten veilig in de middenmoot. Milito voerde zijn totaal op tot negentien doelpunten.