Juventus verslikt zich in Lecce, Milan steviger op twee

AC Milan verstevigde de tweede plaats dankzij een simpele zege bij Catania én puntenverlies van Juventus. De club uit Turijn moest in blessuretijd een gelijkmaker slikken.

Catania-AC Milan 0-2Milan kende weinig problemen op bezoek bij Catania. In de eerste helft waren de Rossoneri verdiend op voorsprong gekomen. Filippo Inzaghi tikte met de punt van zijn voet de bal in het doel na een assist van Kaká. De Braziliaan tekende in de tweede helft voor de tweede treffer. Hij trof doel door in de rebound toe te slaan na een kopbal van David Beckham. Het was de vijfde competitiezege op rij voor Milan, waar Clarence Seedorf in de basis begon.

Juventus-Lecce 2-2Juventus zag in de derde minuut van blessuretijd de zege door de vingers glippen in het duel met de nummer voorlaatst. José Castillo kopte van dichtbij raak namens Lecce na een voorzet van Simone Tiribocchi. De bezoekers verdienden de gelijkmaker door hun sterke spel in de slotfase. Eerder in de tweede helft had Juve onder aanvoering van Pavel Nedved een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. De Tsjech tekende voor de 1-1 en 2-1 door beide keren fors uit te halen met zijn linker. Fiorentina-Torino 1-0Juan Vargas hielp Fiorentina aan een even belangrijke als verdiende thuisoverwinning. De Peruaan passeerde in de 57ste minuut de uit zijn doel gekomen Matteo Sereni, na een dieptepass van Stevan Jovetic.

AS Roma-Chievo 0-0Roma slaagde er niet in zich te ontdoen van Chievo, de nummer zestien van de Serie A. De thuisploeg was veel sterker dan de bezoekers uit Verona, maar ondanks het enorme overwicht bleven treffers uit. Doelman Stefano Sorrentino frustreerde de Giallorrossi diverse keren, tot ergernis van het rumoerige thuispubliek.

Milan is tweede met zeventig punten, zeven minder dan koploper Internazionale. De Rossoneri hebben wel een voorsprong van vier punten op nummer drie Juventus. Fiorentina volgt met 61 punten. Roma heeft een achterstand van acht punten op de ploeg uit Florence en lijkt kansloos voor deelname aan de voorronde van de Champions League.