Milik trekt topvorm door bij Polen in 'lekkere maand'

Reacties

Arek Milik heeft naar eigen zeggen 'een lekkere maand' achter de rug. Vrijdagavond maakte hij namens Polen tegen Georgië (4-0 winst) zijn zevende doelpunt in twintig dagen tijd.

Milik trekt topvorm door bij Polen in 'lekkere maand'

Milik scoorde medio oktober namens het Poolse elftal tegen wereldkampioen Duitsland (2-0 winst) en Schotland (2-2). Vervolgens keerde hij vol vertrouwen terug bij zijn werkgever Ajax. Toen hij op 25 oktober tegen Go Ahead Eagles een kans in de basis kreeg, maakte hij direct twee treffers. Ook toen hij startte tegen Urk en SC Cambuur zorgde hij voor twee doelpunten.

Tegen Georgië sloeg Milik opnieuw toe. Bovendien leverde de Poolse aanvaller een assist af. 'Dit was een lekkere maand', vertelde de Ajax-spits, die gehuurd wordt van Bayer Leverkusen, aan Poolse media. 'Zeker als je het aantal doelpunten bekijkt dat ik heb gemaakt. Als ik de kans krijg om vanaf het begin te spelen, dan kan ik het vertrouwen ook uitbetalen. Je krijgt altijd wel een mogelijkheid te scoren.'

Toch heeft Milik ook mindere tijden gekend. Namens FC Augsburg kwam hij vorig seizoen slechts tot twee competitietreffers. 'Soms heeft een spits het gewoon even moeilijk, zelfs Robin van Persie heeft last van dergelijke periodes. Op zulke momenten valt het balletje steeds net verkeerd, maar soms gaat het bijna vanzelf. Zoals nu.'

Met tien punten uit de eerste vier wedstrijden ligt Polen op koers voor kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. 'Het is mooi dat we nu al tien punten hebben. We verwachtten een heet avondje, maar hadden geluk dat we na rust snel scoorden. Daarna ging het een stuk gemakkelijker', besloot Milik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.