Arek Milik, Poolse schutter verdrijft de scepsis

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de twaalfde speelronde is dat Arek Milik, spits van Ajax.

Arek Milik, Poolse schutter verdrijft de scepsis

De dieptepass van Nicolai Boilesen was meer geluk dan wijsheid, maar Arek Milik (20) wist afgelopen zondag in Leeuwarden meteen wat hem te doen stond. De Poolse spits gebruikte zijn lichaam goed om SC Cambuur-verdediger Lucas Bijker af te schudden, trok een sprint richting het Friese doel en ontstak het dynamiet in zijn linkervoet. 

Vier minuten na zijn gelijkmaker stond Milik aan de basis van de tweede Ajax-goal. Via een listig hakje op Lasse Schöne belandde de bal uiteindelijk bij Davy Klaassen, die koelbloedig afrondde. Een kwartier na rust bekroonde Milik de fraaiste aanval van de middag met een doeltreffende intikker.

Na zijn eerdere competitiegoals tegen Heracles Almelo (twee) en Go Ahead Eagles is hij concurrent Kolbeinn Sigthórsson voorbijgestreefd. Niet alleen op de topscorerslijst, ook wat getoonde voetbalkwaliteiten betreft. Bij aanhoudende tevredenheid kan Ajax hem komende winter voor 2,5 miljoen euro tot medio 2018 vastleggen.

Milik had zijn statistieken niet mee toen hij op huurbasis in Amsterdam neerstreek. Het leidde tot scepsis alom. Bij Bayer Leverkusen kwam hij alleen in het tweede elftal tot scoren, bij FC Augsburg bleef zijn productie vorig seizoen beperkt tot twee goals in twintig wedstrijden. Die cijfers gaven een vertekend beeld, benadrukte Paul Verhaegh, zijn ploeggenoot in Augsburg, afgelopen zomer in VI. En de WK-international van Oranje voegde daar nog iets aan toe: ‘Bij Ajax gaan we de echte Arek zien.’ Dat moment is aangebroken.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.