Milik: 'Natuurlijk kan het beter, ik had meer kunnen scoren'

Reacties

Hoewel Arek Milik al uitsprak tevreden te zijn met zijn eerste seizoenshelft bij Ajax, meent de Poolse spits dat het nog veel beter kan. De huurling van Bayer Leverkusen wil vooral meer gaan scoren.

Milik: 'Natuurlijk kan het beter, ik had meer kunnen scoren'

Met acht goals in elf competitiewedstrijden is Milik clubtopscorer. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft was de aanvaller bovendien direct trefzeker tijdens het oefenduel met Schalke 04 (2-0). 'Voor alle buitenlandse spelers zijn de eerste maanden moeilijk, maar inmiddels voel ik me heel goed bij Ajax en in Amsterdam. Ik wil hier graag blijven. En wat betreft mijn prestaties? Natuurlijk kan het beter. Ik ben blij met de laatste maanden, maar ik had meer kunnen scoren', aldus de Pool op de clubwebsite.

In zijn loopbaan werd Milik nog nooit kampioen. Met Ajax heeft hij die kans, al moet dan wel de achterstand van vier punten op PSV goedgemaakt worden. Een behoorlijke klus aangezien het programma er niet om liegt in de komende twee maanden. Op 1 maart staat het bezoek aan Eindhoven op het programma, maar daarvoor wordt nog gespeeld tegen FC Groningen (thuis), Feyenoord (thuis), Vitesse (uit), AZ (thuis), Go Ahead Eagles (uit), FC Twente (thuis) en Willem II (uit). 'We moeten nu iedere wedstrijd als een finale zien. Het kan mijn eerste kampioenschap worden, daar moeten we alles voor geven', aldus Milik, die nog niets wilde weten van een gewonnen spitsenstrijd met Kolbeinn Sigthórsson, die hem in de eerste seizoenshelft geregeld op de bank hield.

Van der Hoorn
Behalve voor Milik breekt er ook voor verdediger Mike van der Hoorn een belangrijke periode aan. Nu Joël Veltman een maand moet toekijken met hamstringklachten, kan de voorheen verguisde verdediger tonen een vaste waarde te kunnen worden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. 'Het is klote voor Joël, maar nu zal ik moeten zorgen dat ik er sta. In de voorbereiding en tegen Schalke ging het wel lekker. Dat zijn wel goede voortekenen.'

Van der Hoorn voelt geen extra druk.  'De trainer heeft ook niet iets speciaals tegen me gezegd. Dat geeft wel vertrouwen, hij heeft blijkbaar zoiets van: je redt je wel', aldus de verdediger, die donderdag nog tot een goed en complementair duo met Niklas Moisander werd bestempeld door De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.