De Boer: 'Duo Moisander-Van der Hoorn mooie combinatie'

Reacties

Volgens trainer Frank de Boer is bij Ajax het besef alom aanwezig dat de Amsterdammers nog vol aan de bak moeten om voor de vijfde keer op rij kampioen te worden. In de aanloop naar het duel met FC Groningen (20.00 uur), vrijdag schiet Ajax in de Arena de tweede seizoenshelft in gang, sprak De Boer daarom van 'zeventien finales'.

De Boer: 'Duo Moisander-Van der Hoorn mooie combinatie'

'Ik heb het gevoel dat Ajax is gegroeid', stelde De Boer tijdens de persconferentie. 'Dat zie ik ook terug in de ogen van de spelers. Er is tijdens het trainingskamp in Qatar veel geëvalueerd. Dat is heel nuttig geweest. Met onze mentaliteit zit het ook wel goed. We mogen absoluut niet denken dat het wel even goed komt. Dat besef is er.'

Dat de nodige Ajacieden zich positief over de titelkansen uitlieten, doet daar volgens De Boer niets aan af. 'Die jongens beschikken over vertrouwen, dat is heel normaal. Je kunt moeilijk zeggen dat je voor de tweede plek gaat. Natuurlijk gaat het heel lastig worden. Ik verwacht namelijk niet dat de concurrentie veel gaat laten liggen en wij hebben zeventien finales voor de boeg. Maar als wij doen wat we moeten doen, dan hebben we een grote kans. Al blijven we afhankelijk van PSV. Zij staan vier punten voor. We krijgen bovendien direct pittige wedstrijden', doelde De Boer op de reeks duels met FC Groningen (thuis), Feyenoord (thuis), Vitesse (uit) en AZ (thuis).

Slordig
Al meteen in de eerste competitiewedstrijd van 2015 heeft Ajax wat goed te maken. Groningen bezorgde Ajax een van zijn twee nederlagen (2-0) in de Eredivisie. De andere wedstrijd die de landskampioen verloor, was in eigen huis tegen PSV (1-3). De Boer: 'Dat was niet een van onze beste wedstrijden. Groningen heeft met Antonia, De Leeuw, Chery en Hoesen veel goede spelers. Trainer Erwin van de Looi heeft het daar goed op de rit. Ze zullen ons in de omschakeling pijn willen doen. Daarom is het voor ons zaak zorgvuldig in balbezit te zijn. Als we weer slordig worden, kunnen zij daar van gaan profiteren.'

Vrijdag zullen Niklas Moisander en Mike van der Hoorn het centrale duo vormen. Van der Hoorn vervangt de geblesseerde Joël Veltman en zijn Finse partner zal ondanks zijn aflopende contract het seizoen afmaken in Amsterdam. 'Ik heb er vertrouwen in, volgens mij vormen ze wel een goede combinatie', stelde De Boer over het duo. 'Ze hebben de kwaliteiten om het goed te doen.  Van der Hoorn is, net als Veltman, een killer en Moisander meer de technicus en de voetballer. Het is een beetje als Jaap Stam en Frank de Boer van vroeger', vergeleek de Ajax-trainer zijn verdedigers met zichzelf en de coach van de beloftenploeg, die jarenlang samenspeelden in Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.