Milik blijft maar scoren: vrije trap tegen Zwitserland

Arek Milik kan niet meer stuk in Polen, want voor de vierde interland op rij kwam de Ajax-spits tot scoren. Dit keer uit een vrije trap, waarmee hij voor een oefenzege op Zwitserland leek te te zorgen. De bezoekers kwamen echter nog terug tot 2-2.

De door Bayer Leverkusen aan Ajax verhuurde Milik verkeerde de laatste weken al in topvorm. De laatste wedstrijd voor de interlandbreak bezorgde hij de Amsterdammers met twee doelpunten en een assist een overwinning op bezoek bij SC Cambuur (2-4) en afgelopen vrijdag scoorde Milik één keer tijdens het EK-kwalificatieduel met Georgië (0-4).

In Wroclaw maakte Milik in de 61ste minuut zijn zeventiende doelpunt in evenveel officiële duels voor club en land dit seizoen. En de manier waarop was fraai, want de twintigjarige spits schoot een vrije trap direct tegen de touwen. Het was het zesde interlandoelpunt van Milik in veertien duels namens Polen.

Zeven minuten voor tijd kreeg Michal Zyro zijn tweede gele kaart aan de kant van Polen, waarna de thuisploeg de overwinning nog uit handen gaf: in de 87ste minuut bepaalde Fabian Frei de eindstand op 2-2.